dalić otkrio

Pred Hrvatskom je treća, odlučujuća utakmica na Euru; ali već sada je jasno da će momčad doživjeti nove igračke promjene

19.06.2021 u 14:53

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić svjestan je kako u utorak protiv Škotske u Glasgowu ima priliku popraviti dojam ali i ostvariti rezultat kojim bi ispunio primarni cilj, to jest prolazak skupine

Po svemu sudeći, za treću utakmicu na Euru, vidjet ćemo i treću momčad koju će izbornik Dalić poslati na teren.

Protiv Engleske gotovo svih 90 minuta bilo je loše, protiv Češke taj su period Dalićevi igrači ograničili na prvo poluvrijeme. I zato se nadamo da će u odlučujućoj utakmici, tih loših minuta biti minimalno, ili ih uopće neće biti.

Međutim, evidentno je da Dalić nema jedostavan zadatak, jer momčad je 'prazna' što emotivno, što tjelesno, a što je priznao i pred novinarima ove subote.

'Mislim da je u pitanju i jedna i druga stvar. Jučer je protivnik trčao dosta više od nas. Druga stvar, rezultat je taj koji daje motivaciju i stvara atmosferu, a mi ga nemamo. Stalno smo u minusu, gubimo pa se vraćamo i ne možemo nikako ući u neki normalan ritam. Što se tiče fizičke pripremljenosti, tih 7-8 igrača iz prvih 10 ima svojih problema s kojima su došli. Tako da su obje stvari u pitanju. Na fizici se više ne može poraditi, ali moramo se psihološki dići', potvrdio je Dalić, a onda najavio mogući povratak Borne Barišića na terene. Što i ne bi bilo loše, jer je kroz igre u dresu Glasgow Rangersa itekako naučen na borbu sa škotskim igračima.

'Škotska je trebala puno bolje proći protiv Češke. Jučer su isto pokazali motivaciju i borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer im tri boda donose drugi krug. Bit će teško. Protivnik su koji možda nema veliku kvalitetu, ali imaju centarfora koji stalno gazi i ide na skok. Imaju Robertsona koji je najopasniji na lijevoj strani i koji se ubacuje. Borna će se danas (op.a. u subotu) priključiti treningu i vidjet ćemo njegovo stanje i koliko je dobro da 7-8 dana bez treninga uđe u utakmicu.

Koliko promjena možemo očekivati protiv Škotske? Ostavljanje Brozovića na klupi nije bila dobra odluka?

'Morat ćemo sigurno napraviti dvije, tri promjene i pokušati naći energičnije igrače koji će donijeti agresivu i trku. Ja radim izmjene jer tražim najbolje. Kada smo izostavili Brozovića htjeli smo ubaciti jednog igrača više u ofenzivu jer nam je to falilo protiv Engleske i Belgije. Sigurno se Brozović vraća u ekipu i mi smo s uvođenjem tog ofenzivnog igrača malo dobili, a puno izgubili. Izgubili smo posjed, kontrolu i igru, a nismo dobili puno prema naprijed'.

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL