cure informacije

Poznati su novi detalji o transferu Joška Gvardiola u City; evo koju će plaću imati

27.06.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Tjednima se piše o rekordnom transferu hrvatskog braniča Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Manchester City

Piše se o rekordnoj odšteti od 100 milijuna eura koju bi mogao dobiti njemački RB Leipzig, a poznati talijanski novinar Nicolo Schira doznao je i na koliko bi godina Joško Gvardiol trebao potpisati ugovor te kakvu će plaću imati.

'Leipzig će pustiti Gvardiola u slučaju da dobiju 78 milijuna funti (oko 91 milijun eura) plus bonuse. Ukupno bi posao mogao vrijediti oko 85 milijuna funti (oko 99 milijuna eura)', piše između ostalog engleski The Sun kad su u pitanju potencijali transferi u Premier ligu.

I dok se iznos odštete znao i prije, talijanski novinar Nicolo Schira dodao je zanimljive detalje s naglaskom na plaću koju će imati mladi Hrvat.

'Joško Gvardiol je na korak do Manchester Cityja. Dogovorio je osobne uvjete i ugovor do 2028. Plaća će mu biti 10 milijuna eura godišnje', piše Schira.

Dodajmo tome kako će u slučaju transfera Gvardiola dobro zaraditi i Dinamo, iz kojeg je otišao prije dvije godine u Leipzig. Procjena je - ako se dogodi ovaj transfer - da će Dinamo inkasirati dodatnih 15 milijuna eura.