najbolji u hrvatskoj

Poznati državni pobjednici u atletici i graničaru Sportskih igara mladih

26.06.2019 u 10:29

Bionic
Reading

U Savudriji je od 18. do 25. lipnja održana državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru...

U prekrasnom okruženja kampa Veli Jože, zagrebačkog Holdinga u Savudriji, u tijeku je državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu.

Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provode po četiri dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici za djevojčice i dječake i graničara za 2008. godište i mlađi.

Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja u četvrtak, 20. lipnja. Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Raspored atletike donio nam je pobjednike iz svih regija:

  • Djevojčice 2010.: 1. Helena Puce (Vinkovci) 2. Helena Novak (Prelog) 3. Bruna Horvatek (Zagreb)
  • Dječaci 2010.: 1. Luka Čonkaš (Prelog) 2. Sven Patafta (Varaždin) 3. Petar Kuzmić (Križevci)
  • Djevojčice 2008.: 1. Nevia Fotak (Čakovec) 2. Luna Mandić (Zadar) 3. Petra Karaman (Zagreb)
  • Dječaci 2008. 1. Dorian Čavlek (Prelog) 2. Viktor Mađarić (Varaždin) 3. Marko Zvonar (Sv. Ivan Žabno)

Nakon turnira u atletici na redu su bili natjecatelji u graničaru za 2008. Godište. Prvaci Hrvatske su ekipa Super 9 iz Koprivnice koji putuju na međunarodnu završnicu u Splitu. Medalje su osvojili i ekipe: Vatreni iz Križevaca i ekipa Prva iz Bjelovara.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. U zabavnom programu nastupila je plesna atrakcija skupina Atomi.

Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

  • +21
Sportske igre mladih 2019. Savudrija Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održava se po 23. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci.

Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u tri zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.

U proteklih 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih. Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici: http://igremladih.hr/ Facebook stranici: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/