objavio Njemački tabloid

Poznat je glavni razlog zašto Sebastian Vettel ipak napušta Ferrari; nije samo manja plaća u pitanju nego...

12.05.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, 32-godišnji njemački vozač Sebastian Vettel napustit će momčad Ferrarija na kraju ove sezone, nakon što su propali njegovi pregovori o produženju ugovora s talijanskom momčadi

Njemački tabloid Bild objavio je da Vettel, kojem ugovor s Ferrerijem završava na kraju 2020, nije pristao na uvjete iz novog ugovora, dok se najtrofejnija i najstarija momčad u formuli 1 još uvijek nije oglasila.

Prema pisanju talijanske Gazette dello Sport, Vettelu je bilo ponuđeno produženje ugovora od jedne godine, ali uz smanjenu plaću. Očito ga takvi uvjeti nisu zadovoljili...

Vettel je u Ferraru došao 2015. nakon što je za upravljačem Red Bulla osvojio četiri naslova svjetskog prvaka. Momčad iz Maranella i mladi njemački vozač nadali su se da će se niz nastaviti i u Ferrariju te da će Vettel krenuti stopama slavnog sunarodnjaka i njegovog idola Michaela Schumachera, koji je u bolidu s propetim konjićem osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

Iz Ferrarija su još prije poručili da žele Vettelov ostanak u momčadi uz 22-godišnjeg Monegašanina Charlesa Leclerca, ali da žele zaključiti ugovor što prije, kako bi u slučaju odlaska Nijemca pravovremeno pronašli pravu zamjenu, dok na tržištu još ima dovoljno kvalitetnih opcija.

Leclerc je u svojoj premijernoj sezoni s Ferrarijem nadmašio Vettela po broju bodova, pobjeda, mjesta na postolju i osvojenih prvih startnih pozicija te je na taj način najavio preuzimanje statusa prvog vozača momčadi i Ferrarijevog kandidata u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Kao mogući Vettelovi nasljednici najčešće se spominju Australac Daniel Ricciardo iz Renaulta i Španjolac Carlos Sainz iz McLarena, s obzirom na to da su obojica u posljednjoj godini ugovora sa svojim sadašnjim momčadima.

U mnogim špekulacijama oko njegove budućnosti s Ferrarijem je povezivan i aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton, ali je on više puta ponovio da je njegova namjera ostati u Mercedesu.

Vodstvo formule 1 se nada da će ovu sezonu započeti početkom srpnja na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu.