VELESLALOM, SÖLDEN

Poutiainen najbrža, Nika i Ana bez plasmana

24.10.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Skijaška sezona, već tradicionalno, započinje u austrijskom Söldenu. Otvorile su je skijašice vožnjom veleslaloma, a prva pobjeda u sezoni pripala je Finkinji Tanji Poutiainen, dok hrvatske uzdanice nisu uspjele završiti prvu vožnju

Dvanaestu godinu zaredom Sölden je domaćin otvaranja nove skijaške sezone, a skijašice su imale čast da prve iskušaju snijeg u Söldenu u premijernom veleslalomu sezone.

Najbrža na padinama Söldena bila je akutalna prvakinja u veleslalomu Tanja Poutiainen koja je nakon prve vožnje bila treća, no sve je nadoknadila u drugoj te je u konačnici i slavila. Prva nakon prve vožnje Talijanka Manuela Moelgg utrku je završila na trećem mjestu sa zaostatkom od 32 stotinke, dok je Kathrin Zettel popravila plasman iz prve vožnje gdje je bila četvrta i popela se na drugo mjesto zaostavši za Poutiainen tek osam stotinki.

Prva vožnja je na nekoliko minuta prekinuta zbog ozbiljnijeg pada i ozljede Austrijanke Nicole Hosp, a u nastavku su na red došle i hrvatske skijašice, no nažalost bez uspjeha. Naime, Ana Jelušić sa startnim brojem 68 te Nika Fleiss (75) nisu uspjele završiti utrku.

Austrijska skijašica Nicole Hosp evakuirana je helikopterom u Innsbruck na liječnički pregled zbog bolova u koljenu nakon pada u prvoj vožnji veleslaloma na otvaranju nove skijaške sezone u subotu u Söldenu, doznaje se iz austrijske reprezentacije.

Jedan je član reprezentacije za austrijsku televizijsku postaju ORF izjavio da se možda radi o puknuću križnih ligamenata. 'Pala sam na leđa i izvrnula koljeno. Osjetila sam bol kao da me je netko probo nožem', rekla je Hosp novinarima prije nego je prebačena u bolnicu u Innsbrucku.

Sa startnim brojem 23, Hosp je izgubila ravnotežu na stazi i nakon pada nije se uspjela dići. Hosp, koja je pobijedila u ukupnom poretku Svjetskog kupa u sezoni 2006./2007, već je bila ozlijedila koljeno u siječnju na utrci u Zagrebu zbog čega je morala prekinuti sezonu.

REZULTATI:
1. Tanja Poutiainen (Fin) 2:24.96
2. Kathrin Zettel (Aut) 2:24.97
3. Denise Karbon (Ita) 2:25.28
4. Tina Maze (Slo) 2:25.80
5. Maria Pietilae-Holmner (Šve) 2:25.84
6. Anja Paerson (Šve) 2:25.91
7. Kathrin Hoelzl (Njem) 2:26.16
8. Viktoria Rebensburg (Njem) 2:26.28
9. Lindsey Vonn (SAD) 2:26.35
10. Camilla Alfieri (Ita) 2:26.43