egzodus iz Milana

Potres u Interu, a čelnici kluba u panici; nakon što su potjerali trenera Contea, koji im je donio naslov prvaka nakon 11 godina, klub napuštaju najveće zvijezde!

27.05.2021 u 12:35

Bionic
Reading

Odlaskom karizmatičnog trenera Antonia Contea Inter se našao u problemu jer su najveće zvijezde odlučile također napustiti klub

Antonio Conte je Interu donio naslov prvaka na koji su u milanskom klubu čekali dugih 11 godina, a onda je naglo otišao iz kluba. Uprava mu je poručila da mu ne može dovesti pojačanja, a ujedno i zatražila da zbog financijske krize proda igrače u vrijednosti od 80 milijuna eura pa im je Talijan poručio da odlazi. Ukratko, zakačio se s čelnicima kluba, ali nakon toga sve je krenulo u krivom smjeru za moćni milanski klub.

Inter i Conte dogovorili su se da će talijanski stručnjak dobiti oko sedam milijuna eura, što je nešto više od pola plaće za iduću sezonu i dogovorili sporazumni raskid ugovora. Inter je doveo do naslova prvaka Italije, a sada će morati potražiti neku drugu, stabilniju sredinu. Talijanski mediji tvde kako neće biti ni jedini koji odlazi.

Poznati talijanski novinar Tancredi Palmeri piše kako bi Inter mogao doživjeti pravu katastrofu jer slijedi egzodus najboljih igrača. Conteov odlazak ujedno znači i odlazak igrača s kojima si je slavni Talijan bio u odličnim odnosima, a to su igrači koji su bili nositelji Interove igre ove sezone. Ukratko, čelnike kluba uhvatila je panika.

Palmeri tvrdi kako su svoj odlazak već najavili Romelu Lukaku, Achraf Hakimi, Lautaro Martinez i Alessandro Bastoni, ali i dodaje kako oni nisu jedini. Njihova prodaja bi mogla do vrha napuniti Interovu blagajnu, ali jasno je da će klub jako patiti nakon što oni odu. Iduće sezone će se teško boriti za naslov prvaka, posebno kad ne planiraju dovoditi ni pojačanja.