navijači bijesni

Marcelo Brozović i Ivan Perišić ostali bez trenera; Inter se riješio Antonija Contea koji im je donio naslov prvaka nakon 11 godina čekanja

26.05.2021 u 19:32

Bionic
Reading

Antionio Conte i Inter dogovorili su sve detalje raskida ugovora i samo se čeka službena potvrda

Antonio Conte je doveo Inter do naslova prvaka Italije po prvi puta nakon 11 godina, a za nagradu će napustiti milanski sastav. Uprava kluba mu neće osigurati novac za pojačanja za napad na Ligu prvaka, a planiraju mu i prodati dio igrača koje ima na raspolaganju što je za Talijana neprihvatljivo.

Talijanski novinar Fabrizio Romano piše kako je Inter Conteu naredio da proda igrače u vrijednosti od 80 milijuna eura, uz najavu kako nove neće dobiti. Conte je potom najavio odlazak, a u klubu se nisu previše bunili.

'FC Internazionale može potvrditi kako smo postigli dogovor s Antoniom Conteom vezan uz okončanje njegova ugovora. Klub mu zahvaljuje na sjajnom poslu kojega je obavio, a koji je kulminirao osvajanjem 19. naslova prvaka. Antonio Conte zauvijek će ostati dio povijesti našeg kluba', objavio je Inter.

Inter nije mogao Conteu dati otkaz jer bi mu morao isplatiti ogromnu odštetu, a on nije htio podnijeti ostavku i odreći se velikog novca pa je jedino rješenje bilo sporazumni raskid ugovora. Navodno je dogovoreno da Inter Conteu isplati sedam milijuna eura, odnosno malo više od pola plaće koju je trebao dobiti iduće sezone.

Conteov odlazak razbjesnio je navijače, a čelnici Intera su ih odlučili primiti na razgovor. Navijačima su objasnili da su financije jedini razlog za ovakav rasplet događaja i da klub iduće sezone mora potrošiti manje nego do sada. U klubu još nije odlučeno tko će doći umjesto Contea, ali na vrhu liste želja je bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri.