Di Maria u šoku

Potez argentinskog izbornika koji nitko ne razumije; na popisu reprezentacije nema zvijezde PSG-a koja je okrenula više od 150 milijuna eura

24.09.2020 u 15:28

Bionic
Reading

Veznjak PSG-a Argentinac Angel Di Maria ne može shvatiti zašto nije pozvan u reprezentaciju za sljedeće dvije južnoameričke kvalifikacijske utakmice za SP 2022.

Obzirom da je riječ o igraču za koje su moćni europski klubovi plaćali rekordne odštete nikome nije jasno što je tome razlog. Podsjetimo, Real Madrid ga je platio u ljeto 2010. godine 29.70 milijuna eura, a četiri godine kasnije Manchester United za njega je 'iskeširao' čak 67.50 milijuna eura. Godinu kasnije PSG je otkupio njegov ugovor za 56.70 milijuna eura.

Da je Di Maria još uvijek na cijeni govori i podatak kako Transfermarktu vrijedi nešto manje od 30 milijuna eura.

'Nisu mi nikad objasnili zašto me ne zovu', izjavio je De Maria u srijedu za argentinski Radio Continental.

U Francuskoj je Di Maria kažnjen sa četiri utakmice neigranja jer je pljunuo u smjeru igrača Olympique de Marseilla Alvara Gonzaleza 13. rujna na Parku prinčeva.

'Jesam li sa 32 godine prestar?', pita se Di Maria.

'Međutim dokazujem na svakoj utakmici i svaki vikend da to nije tako, trčim jednako, pokazujem određenu razinu da mogu biti uz bok Neymaru i Mbappéu', ocjenjuje argentinski nogometaš koji je s reprezentacijom nastupio na tri zadnja svjetska prvenstva nakon što je Agentina osvojila zlato na OI 2008.

'Obožavam biti dio argentinske reprezentacije i želim svom svojom dušom ponovno nositi dres Argentine. Dati ću sto posto sebe za to', istaknuo je Di Maria.

Argentina u prve dvije utakmice kvalifikacija igra protiv Ekvadora 8. listopada na La Bomboneri, a zatim 13. listopada protiv Bolivije u La Pazu na 3.600 m visine.