MEČ ZA TITULU

Posrnuli šampion donio odluku koja je oduševila sve; evo što će napraviti s milijunima koje zaradi

27.11.2018 u 09:30

Bionic
Reading

Tyson Fury otkrio je što namjerava napraviti s novcem koji će uprihoditi subotnjim mečem protiv Deontaya Wildera. Namjerava ga u cijelom iznosu donirati, tako što će izgraditi kuće beskućnicima

Nema sumnje kako će zarada Tysona Furya za nastup u subotnjem meču protiv Deontaya Wildera biti izražena u desecima milijuna dolara, neovisno o tome koliku njihov meč postigne gledanost. Tu je samo pitanje kolika će biti ukupna cifra, a sigurno je kako će biti impresivna. To je svota koja mnogima donosi slatke brige oko toga što će napraviti s njom, no ne i 'Gipsy Kingu'. On već zna gdje će taj novac otići, piše Fight Site.

'Svu zaradu iz ovog meča dati ću siromašnima i izgraditi ću kuće za beskućnike', rekao je Fury za britanski The Mirror te dodao:

'Nemam potrebu za tolikim novcem i ne znam gdje ga bolje iskoristiti. Nisam zainteresiran postati milijunaš ili milijarder. Ja sam boksač, a ne biznismen i na kraju ću vjerojatno završiti na putu kao većina drugih boksača. Ostati ću švorc.'

  • +3
Britanski boksač Tyson Fury Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Fury ima izuzetno pozitivan pogled na svijet, ali to niti ne čudi ako znamo kakav je njegov 'Traveling gipsy' mentalitet. Dodao je još nešto na istu temu:

'Novac ne možeš ponijeti sa sobom u grob pa bolje da njime napravim nešto dobro za ljude koji si ne mogu pomoći sami.'

Tyson i njegova supruga imaju četvero djece i peto na putu, no niti o njima ne razmišlja što se tiče tog novca, nego ima zanimljiv stav:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🇩🇪 @benny_blankooo

Objavu dijeli Tyson Fury (@gypsyking101)

'Mislim da djeca trebaju novac zaraditi sama jer ga inače neće cijeniti na pravi način. Lako je trošiti tuđi novac, a novac koji sam ja zaradio je krvavi novac. Moja djeca trebaju sama stvoriti svoj put u životu, neće živjeti na račun mog imena i reputacije jer je to previše lagan životni put.'

Britanski boksač će u subotu uz sebe imati svoje sunarodnjake, ali i veliki broj svjetskih ljubitelja boksa, koji preferiraju njegov tehnički stil boksa ispred Wilderovog razbijačkog. Nakon ovakvih izjava i namjera, možda dobije još ponešto navijača na svoju stranu.