UOČI ROLAND GARROSA

Posrnula legenda dotakla se vremenskih uvjeta: Time Đokoviću rastu šanse u Parizu

26.05.2023 u 08:31

Bionic
Reading

Boris Becker ima blizak odnos s Novakom Đokovićem i jako dobro zna njegove prednosti i mane s obzirom da ga je trenirao u prošlosti. Nijemac je sada komentirao šanse srpskog tenisača na Roland Garrosu

Izostanak Rafaela Nadala s Roland Garrosa otvorio je ždrijeb, svakome tenisaču povećao šansu za konačnu pobjedu u Parizu, pa tako i izglede Đokovića da u lipnju stigne do rekordnog 23. Grand Slama. Becker je mišljenja da je Đokoviću sve teže fizički se boriti protiv mlađih na zemlji, ali da bi vrućina mogla preokrenuti ravnotežu u korist 36-godišnjeg Srbina.

'Mislim da je on još uvijek kralj na tvrdim terenima i vidim ga boljeg od bilo koga na travi. Ali na zemljanim terenima ima igrača koji su možda malo bolji u ovom trenutku. Ako pogledate sve Grand Slamove vidite da Pariz nije njegov najjači turnir', rekao je Becker za Eurosport.

Đokovića je Holger Rune izbacio s Mastersa u Rimu i Becker tvrdi da je to primjer kako mlađi tenisači mogu dominirati nad njime na zemljanoj podlozi.

'To ima veze s činjenicom da je Đoković u dobi od 36 godina i on više ne može uvijek dosegnuti fizičku granicu kao 21-godišnjak ili 25-godišnjak.'

Dok je Carlos Alcaraz favorit kladioničara, Becker smatra da će Đokovićevo iskustvo na Grand Slamovima biti od koristi.

'On je daleko najiskusniji igrač u pariškom glavnom ždrijebu. Dakle, on zna kako funkcionira Grand Slam tenis, zna kako se osvajaju Grand Slam turniri. I to igra veliku ulogu', pričao je Becker i nastavio:

'Mislim da će i vrijeme igrati veliku ulogu. Kad je vruće, crvena podloga u Parizu gotovo je poput tvrdog terena, što njemu odgovara. Kad je kišovito, hladno i mokro kao u Rimu, teren postaje težak, spor i tada je Novaku teže nego ostalim igračima.'

Inače, Đoković će svoj pohod otvoriti protiv Aleksandra Kovačevića, a u polufinalu bi ga čekao mogući susret protiv Alcaraza.