REAKCIJE KOJE DOLAZE IZ SRCA

Poslije skandala kakav se ne pamti i izbjegnute blamaže na terenu oglasili se amateri koji su spasili danski nogomet

06.09.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Slovačka je svladala Dansku 3:0 koja je na teren poslala amatersku momčad pa je bilo zanimljivo poslušati reakcije gostujućih nogometaša koji su u Trnavi upisali častan poraz

U skandinavskoj zemlji pribojavali su se katastrofe u prijateljskom susretu sa Slovacima, jer zbog sukoba Saveza i danskih nogometaša oko sponzorskih ugovora reprezentativci su bojkotirali utakmicu.

Na kraju se Danska, koja je na SP-u u Rusiji ispala od Hrvatske u osmini finala nakon 11-eraca, jako namučila da bi okupila grupu igrača koji žele nositi dres nacionalne vrste.

Bili su to nogometaši futsla i iz nižih liga danskog nogometa pa su navijači s pravom mislili da bi njihova reprezentacija kod Slovaka mogla gadno stradati odnosno primiti puno golova. No, završilo je samo 3:0 za slovačke profesionalce protiv amatera što je u Danskoj okarakterizirano kao zadovoljavajući poraz, a oduševljeni su bili i sami akteri dvoboja.

'Mislim da je naša čast ostala netaknuta. Dobro smo stajali na terenu. Bilo je zaista dobro, ponosan sam', izjavio je Christian Offenberg, jedan od 16-orice hrabrih koji su obukli dres Danske.

Rasmus Johansson je futsal igrač koji je krenuo u prvih 11 te je svoj debi nazvao 'ludim iskustvom'.

'Naravno, bila je to čudna situacija u kojoj smo završili, ali uvijek sam sanjao o debiju za nacionalnu reprezentaciju. To je velika stvar. I mislim da smo svi dobro odigrali.'

Slovačka - Danka 3:0 Izvor: Društvene mreže

Danski mediji i savez su poraz opisali kao častan, a da amateri nisu podmetnuli leđa utakmica se ne bi odigrala i Uefa bi izbacila Dansku iz predstojećih kvalifikacija za Euro 2020. Dečki su definitivno zaslužili neku novčanu nagradu.

Inače, još nije poznato hoće li doći do pomirenja između saveza i reprezentativaca, a Dansku u nedjelju očekuje utakmica prvog kola Lige Nacija.

Teško da će Uefa i dalje imati razumijevanja...

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL