veliki uspjeh

Posebno finale Lige prvaka za Hrvatsku: Ovo se još nikad nije dogodilo!

11.05.2017 u 08:25

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Reala i Juventusa izborili finale Lige prvaka, postajalo je jasno da su čak četiri hrvatska igrača ušla u završnicu elitnog klupskog nogometnog natjecanja, što se nije dogodilo još nikad...

Hrvatski nogometaši već su nas navikli na igranje finala Lige prvaka i osvajanje ovog natjecanja. Mario Mandžukić s Bayernom ga je osvojio 2013. godine i pritom zabio gol u finalu, da bi sljedeće godine to uspjelo Modriću s Realom, a u 2015. i Rakitiću s Barcelonom, također uz pogodak u ključnoj utakmici sezone.

Prošle godine Ligu prvaka osvojila su čak dva Hrvata: Luka Modrić i Mateo Kovačić s madridskim klubom, a i ove će dvojica Hrvata otići do kraja, bez obzira tko osvoji natjecanje.

Naime, čak četiri naša reprezentativca izborili su finale elitnog klupskog nogometnog natjecanja, što se još nikad nije dogodilo. S jedne strane tu su opet Modrić i Kovačić u dresu Reala, s druge Mandžukić i Pjaca (koji zbog ozljede neće igrati, ali je sudjelovao u natjecanju) u redovima Juventusa.

Ligu prvaka dosad je osvajalo devet Hrvata, a osim gore spomenutih to je uspjelo i Bokšiću, Bobanu, Šukeru, Šimiću i Bišćanu. Utakmica u Cardiffu 3. lipnja bit će samo nastavak te lijepe hrvatske priče, jer petu godinu u nizu slavlje u finalu neće proći bez naših nogometaša...