MUČI IH TRAVNJAK

Portugalci ne žele igrati u Zenici!

21.10.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Portugalci su se žalili Uefi na stanje travnjaka u Zenici te zatražili da se utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Euro, koju igraju protiv BiH, preseli na drugi stadion

Dvoboj Bosne i Hercegovine i Portugala u doigravanju za Euro, koji bi se 11. studenog trebao igrati na stadionu Bilino polje u Zenici, vrlo je upitan jer su Portugalci naglasili da ga ne žele igrati na tom stadionu. Naime, odmah nakon ždrijeba požalili su se na loš travnjak, dodavši da taj stadion nema uvjete za igranje utakmica tog nivoa.

'Primili smo zahtjev Portugala i već smo zatražili izvještaje o stadionima na kojima će se igrati utakmice dokvalifikacija', objasnili su u Uefi.

Konačnu odluku o tome hoće li se utakmica igrati u Zenici Uefa će donijeti sljedećeg tjedna, a rezervno rešenje je da se odigra na sarajevskom Koševu.

Oslobođenje.ba piše da iz bosansko-hercegovačkog saveza tvrde da će se igrati baš u Zenici. Da bi se travnjak oporavio, Čelik neće igrati na njemu, a savez je najavio da će svakodnevno slati u Uefu njegove fotografije.