pobjednik ide na sp

Portugalce iz takta izbacila bahata izjava makedonskog izbornika, a svoje je uoči povijesne utakmice protiv Ronalda i društva rekao kapetan Ristovski

29.03.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije došla je nadomak ispisivanja povijesti i plasmana na Svjetsko prvenstvo. Ovakvom raspletu zaista se nitko nije nadao, a od nastupa u Kataru dijeli ih pozitivan ishod na gostovanju kod Portugala (20.45 sati)

Uoči povijesne utakmice Sjeverne Makedonije, a koja u Portu ima priliku nakon Italije - aktualnog prvaka Europe - šokirati i Portugal, makedonski izbornik Blagoja Milevski prepun je samopouzdanja.

'O portugalskoj momčadi uzaludno je trošiti riječi. Momčad je prepuna odličnih igrača i ne bih nikoga posebno izdvajao jer bih morao puno govoriti. Ovdje nismo stigli kao turisti, došli smo uživati u utakmici i pobijediti', kazao je Milevski uoči utakmice.

Naravno, neki portugalski novinari njegovu su izjavu odmah protumačili kao bahatu, ali svi oni koji poznaju Milevskog znaju da je to rekao potpuno iskreno te kako bi motivirao svoje igrače.

No Milevski je bio realan jer baš nitko nije očekivao da će doći ovako daleko. Zato je imao važnu poruku za svoje igrače, sada prepune samopouzdanja:

'Cijela Makedonija uživa u tome, a poručujem igračima da uživaju u trenutku i utakmici s Portugalom. Svi su spremni, za startnih jedanaest nemamo problem, znamo tko su', dodao je Milevski i naglasio da je Ronaldo najbolji igrač svijeta, ali da nije jedina prijetnja jer 'Portugal ima izvanredne igrače'.

Kapetan nogometne reprezentacije Sjeverne Makedonije Stefan Ristovski, trenutačno igrač zagrebačkog Dinama koji je proveo dio karijere u Portugalu, kratko je rekao:

'Nisam ni sanjao da ćemo igrati protiv Portugala za plasman na Svjetsko prvenstvo. Tu smo da igramo protiv 50.000 Portugalaca na tribinama i igrat ćemo na pobjedu', kazao je Ristovski, dodavši:

'Ono što znam o mentalitetu Portugalaca prenio sam izborniku, ali ovdje se zaboravlja prijateljstvo i sve. Očekuje nas meč koji nam može donijeti povijesni uspjeh. Put do ovdje bio je težak, a ako pobijedimo, ostvarit ćemo najveći uspjeh u povijesti makedonskog sporta', dodao je samouvjereni Ristovski.

Nema sumnje da će cijela nacija biti uz TV ekrane, jer ovakva se utakmica ne propušta.

  • +34
Italija - Sjeverna Makedonija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia