SPURSI GOSTUJU U HOUSTONU

Popovich u panici; najbolji igrač zbog propusta upitan za ključnu utakmicu!

11.05.2017 u 15:40

Bionic
Reading

Košarkaši San Antonija će u noći sa četvrtka na petak (2 sata iza ponoći) na gostovanju u Houstonu pokušati završiti seriju konferencijskog polufinala, ali je upitno hoće li im u tome moći pomoći njihov najbolji igrač Kawhi Leonard. Već sada je jasno kako neće biti 100% spreman...

Kawhi Leonard, kandidat za MVP-a lige (najkorisnijeg igrača) tijekom treće četvrtine u vrlo važnoj petoj utakmici ozlijedio je skočni zglob lijeve noge.

San Antonio je u tom dvoboju pred svojim navijačima svladao Houston u produžetku sa 110:107, bez Leonardove pomoći, koji je ozljedu zaradio sredinom treće četvrtine (stao je Jamesu Hardenu na nogu), ali je usprkos bolovima ostao u igri. Nakon toga se još nekoliko puta vraćao u igru, ali u dodatnih pet minuta nije ulazio. Međutim, njegov povratak u igru pokazao se kao veliki propust liječničke službe jer je na taj način poprilično pogoršao ozljedu zbog koje je upitan njegov nastup u šestoj utakmici.

Izvjesno je da će najbolji strijelac, ali i obrambeni igrač Spursa, biti u sastavu, no upitno je hoće li i koliko igrati, barem ako je suditi prema statusu koji mu je klub dodijelio za ovaj dvoboj.

Ako je suditi prema onome što je bek Spursa rekao odmah po završetku pete utakmice, kod njega dileme nema:

'Igrat ću', izjavio je prije dva dana Kawhi Leonard.

Uspiju li po drugi put u ovoj seriji trijumfirati u Toyota Centeru u Houstonu, Spursi će se probiti u konferencijsko finale, gdje već čekaju akutualni prvaci Zapadne konferencije Golden State Warriorsi, koji su u četiri utakmice izbacili Utah Jazz. Podsjetimo kako se u drugoj utakmici serije protiv Houstona teže ozlijedio organizator igre Tony Parker za koga je ova sezona završena. Već to je zadalo glavobolju Popovichu, a nakon toga uslijedila je ozljeda Leonarda...

No, ako primjerice iskusni trener Spursa Gregg Popovich odluči riskirati s Leonardom u šestoj utakmici moglo bi se dogoditi da zbog teže ozljede ostane bez njega (u slučaju poraza) za sedmu odlučujuću utakmicu. Dakle, malo je reći kako je Popovich, trener koji podrijetlo vuče s ovih prostora, u panici.