ovo je baš žalosno

Ponuda koju je Luka Modrić dobio je ponižavajuća, a on je svojim odgovorom oduševio sve u Realu

19.12.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Luka Modrić (38) je u ponedjeljak primio nagradu za najboljeg veznjaka u posljednjih deset godina u izboru sportskog dnevnog lista AS. Kapetan 'vatrenih' morao je odgovoriti i na 'škakljiva' pitanja, posebice ona vezana uz ostanak u redovima Real Madrida

Ostaje li Luka Modrić (38) i sljedeće sezone u Real Madridu? Odgovor na to pitanje zanima sve, ali čini se da ga znaju samo čelni ljudi 'kraljevskog kluba' koji će na kraju sezone odlučiti o sudbini kapetana 'vatrenih'.

Modrić je u ponedjeljak navečer u Madridu primio nagradu za najboljeg veznjaka u posljednjih deset godina u izboru sportskog dnevnog lista AS, a na svečanosti nije mogao izbjeći pitanje vezano uz svoju budućnost na Santiago Bernabeu.

'Ovo nije vrijeme za razgovor o tome. Živim u sadašnjosti, fokusiran sam na ono što se sada događa. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Pokušavam uživati u svakom danu i svakom treningu. Dobro sam raspoložen. Dio sam najvećeg kluba na svijetu', kazao je Modrić i svojim odgovorom barem donekle primirio čelnike kluba.

Naime, kapetan 'vatrenih' i dalje je velika želja klubova iz Saudijske Arabije. Prošlog je ljeta odbio ponudu od 200 milijuna eura za trogodišnji ugovor i odlučio prihvatiti ponudu Reala na još jednu sezonu. No, taj ugovor mu završava u lipnju 2024. godine, a Saudijci ne odustaju.

Nedavno je Modrić na stolu imao novu ponudu koja je iznosila 100 milijuna eura za dvije sezone, ali ga ni to nije 'slomilo'.

A pojedini španjolski mediji sad otkrivaju kako je Modriću posljednja ponuda iz Saudijske Arabije stigla iz redova Al Ittihada, momčadi za koju igra njegov donedavni suigrač iz Reala Karim Benzema.

  • +16
Real Madrid - Villarreal, španjolska liga, 17.12.2023. Izvor: EPA / Autor: DANIEL GONZALEZ

No, ta je ponuda doslovno bila ponižavajuća za našeg nogometnog maestra jer su mu Saudijci jamčili plaću od 15 milijuna eura po sezoni! S obzirom na to koliki novac troše i kakve plaće daju igračima debelo slabije reputacije od Modrića, ponuđeni iznos je - pod uvjetom da je točan - stvarno smiješan ako se pogledaju saudijski standardi.

Usporedbe radi, Luka Modrić trenutno u svojoj posljednjoj godini ugovora s Realom ima plaću od 10 milijuna eura neto i jednostavno je nerealno za očekivati da prihvati ovu 'mizeriju'.

U isto vrijeme za Modrića je zainteresiran i David Beckham koji čini sve kako bi ga doveo u redove Intera iz Miamija. I sam je Modrić neizravno već nekoliko puta u razgovoru za medije dao naslutiti da bi karijeru mogao nastaviti u američkoj MLS ligi. Poziv iz kluba za koji igraju Leo Messi, Sergio Busquets, Jordi Alba, a trebao bi im se priključiti i Luis Suarez, Modrić teško može odbiti... Posebice nakon što su ga Saudijci tako ponizili...