novi početak

Ponižen od Reala i Španjolske, nesretni Lopetegui se vraća po osvetu

03.06.2019 u 19:20

Bionic
Reading

Julen Lopetegui trebao bi sljedećih dana biti potvrđen za novog trenera Seville, što će mu biti šansa da pokaže da su muke na klupi Reala ipak bile plod nesretnih okolnosti...

Španjolski 52-godišnji stručnjak neće po dobrome pamtiti 2018. godinu. Par dana prije početka Svjetskog prvenstva bio je na glasu kao jedan od najperspektivnijih trenera i favorit za osvajanje najprestižnijeg nogometnog natjecanja, a onda je povukao krivu kartu i prerano objavio da prelazi na klupu Reala.

  • +3
Julen Lopetegui Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Potjeran je iz španjolske reprezentacije od strane predsjednika Rubialesa i prije početka svjetske nogometne smotre, a onda je u Realu naišao na zasićenu momčad koja nije bila u stanju nastaviti dominirati europskim nogometom pa je i u Madridu dobio otkaz.

Lopetegui je bio pola godine bez posla, no rezultati Solarija i Zidanea u nastavku sezone pokazali su da se iz Reala nije moglo izvući ništa bolje pa ni njegov trenerski ugled više nije narušen kao što je bio prošle jeseni.

Ovih dana stigla mu je ponuda koju nije mogao odbiti i postat će novi trener Seville koja je imala iznimno slabe rezultate u Primeri i ostala bez mjesta u Ligi prvaka. Sa službenom potvrdom se čeka zbog smrti Jose Antonija Reyesa, trofejnog nogometaša zbog kojeg je Andaluzija trenutno u žalosti.

Lopeteguiju će to biti šansa da dokaže svoju kvalitetu i ponovo završi na radaru nekih od najuglednijih nogometnih klubova...