LIJEČNICI SE OGLASILI

Pomutnja zbog Neymara; stigao u Brazil u invalidskim kolicima i čeka operaciju

01.03.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Oporavak od loma desnog stopala najskupljeg nogometaša na svijetu, brazilskog napadača Neymara (26) trajat će oko tri mjeseca, izjavio je liječnik brazilske reprezentacije Rodrigo Lasmar u četvrtak.

Neymar je igrajući za Paris SG prošloga vikenda u derbiju francuskog nogometnog prvenstva protiv Marseillea zadobio lom prsta te istegnuće gležnja na desnoj nozi zbog čega je otputovao kući u Brazil, a nakon što ga je pregledao, dr. Lasmar je odlučio kako se Neymar mora podvrgnuti operaciji koja će se obaviti u subotu u Belo Horizonteu. U Brazilu, gdje je stigao u invalidskim kolicima, dočekao ga je vleik broj novinara, ali i obožavatelja. Ukratko, svojim dolaskom izazvao je pomutnju.

'Duljina oporavka ovisit će o tome kako će proteći operacija, ali trenutačno procjenjujemo kako će trajati između dva i pol i tri mjeseca. Smatramo kako će imati dovoljno vremena da se pripremi za nastup na Svjetskom prvenstvu na koje bi trebao doći u vrhunskoj kondiciji', izjavio je Lasmar.

Jedan dio oporavka nakon operacije Neymar će provesti u rodnom Brazilu gdje će imati i vremena za opuštanje s djevojkom, obitelji i prijateljima.

Brazil će prvu utakmicu na SP u Rusiji igrati 17. lipnja protiv Švicarske.

Prema prvotnim prognozama, Neymarov oporavak je trebao trajati između mjesec i pol i dva mjeseca.

Prošloga ljeta Paris SG je platio Barceloni 222 milijuna eura za Neymara čime je on postao uvjerljivo najskuplji igrač u povijesti.

Do ozljede je Neymar postigao čak 28 pogodaka uz 16 asistencija za PSG ove sezone.

  • +43
Manekenka Izabel Goulart i Neymarova djevojka Bruna Marquezine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia