PUSKASOVA NAGRADA IDE...

Pomozite Fifi: Odaberite najljepši gol sezone

15.11.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Fifa je objavila listu od deset golova koji su ušli u drugi krug nominacija za nagradu Ferenc Puskas. Najbolja tri po izboru navijača ući će u finale, a među deset najboljih vi možete ponuditi svoga favorita ako pregledate video (poveznica na dnu teksta)

Ta nagrada tradicionalno ide u ruke strijelcu najljepšeg gola u protekloj godini, a 'naslov brani' Brazilac Neymar koji je ponovno među nominiranima. Zanimljivo je da engleski Premiership predstavlja samo Hatem Ben Arfa, da nema ni jednog iz mora golova Cristiana Ronalda te da su u izboru čak dva remek-djela u dresu Fenerbahčea.

Možda i najzanimljiviji je podatak da nijedan od golova nije postignut u Ligi prvaka, naprotiv nijedan od remek-djela čak nije postignut u dresu klubova koji nastupaju u Ligi prvaka.

Predložen je primjerice Messi, ali za pogodak u dresu reprezentacije u derbiju s Brazilom, i on je jedini igrač koji uopće igra najcjenjenije klupsko natjecanje i konkurira za ovu nagradu.

Zastupljeno je pet kontinenata (ako Fenerbahče svrstamo u Aziju, gdje se geografski nalazi), a teoretski je čak moguće da uopće ne bude riječ o dobitniku već o dobitnici, jer je među nominiranima mjesto našla i Meksikanka Olivia Jimenez. Fifa ovu nagradu dodjeljuje četvrti put. U inauguralnom izdanju nagradu je dobio Cristiano Ronaldo, drugi laureat je Hamit Altintop, lani se široko nasmijao Neymar, a sljedeći pobjednik bit će poznat 7. siječnja.