ISKRENO O PORAZU

Pomiješane emocije Dinamovog trenera; evo što je sve rekao novinarima!

22.11.2016 u 23:42

  • +14

GNK Dinamo - Olympique Lyon

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Dinamo je u petom kolu skupine H Lige prvaka minimalno poražen od francuskog Olympique Lyona. Odlučujući pogodak postigao je Alexandre Lacazette u 72. minuti utakmice. Svoje viđenje utakmice dao je trener 'modrih' Ivajlo Petev

Na press konferenciji nakon susreta, glavni trener Dinama Ivajlo Petev odgovorio je na pitanje novinara - je li ponosan na prikazanu igru Plavih?

'U istom trenutku sam sretan i tužan. Tužan sam zbog rezultata koji ne odgovara prikazanom na terenu. Sretan sam zbog reakcije, igrači su pokazali želju, motivaciju i odigrali dobru utakmicu. Šteta što nismo postigli pogodak i opet je šteta što smo primili pogodak iz greške u postavljanju obrane. Ali, to je nogomet i moramo učiti iz naših grešaka. Još jednom ponavljam, zadovoljan sam trudom igrača, pokazanom željom i borbom', započeo je trener.

Novinare je posebno dojmila prezentacija talentiranog 19-godišnjeg Amera Gojaka.

'Morali smo ga staviti na krilo jer nismo imali druge opcije. Fiolić je imao virozu te s obzirom na to nismo mogli ništa drugo promijeniti. Zadovoljan sam kako je igrao on i svi ostali naši igrači. Pokazali su taktičku disciplinu koju smo tražili od njih', dodao je trener te apostrofirao kako su navijači bili 12. Dinamov igrač.

'Kad smo najgori, moramo izgledati upravo ovako. Ovo je baza, početak nakon kojeg moramo igrati samo bolje, postaviti ljestvicu sve više. Kad želimo nešto, tad ćemo naše ciljeve i ostvariti, jer bez želje to je vrlo teško', odgovorio je trener Petev na pitanje je li prikazana igra protiv Lyona upravo razina igre ispod koje Dinamo ne bi smio igrati.

'Imamo još uvijek prostora za napredak. Znate, ne može se preko noći to dogoditi. Imali smo par šansi, zadnji pas nije bio dobar, ali da smo iskusniji odigrali bi još bolje i zabili taj gol.

Za kraj požalio se Petev na mnogobrojne izostanke igrača. To bi mogao biti veliki problem.

'Izgubili smo tri igrača protiv Lyona, Ćorić nije dobro (zglob), Matel je slomio nos, dok je Pavičić ozlijedio rame. Uz to, Stojanović nije izgledan za nedjeljni susret protiv Osijeka, dok će Soudani možda konkurirati u nedjelju,' izjavio je zabrinuti bugarski stručnjak.