NIJE IMALA TAKVU NAMJERU...

Polufinale SP-a nogometašica obilježila kontroverzna proslava gola; Amerikanka razbjesnila Englesku

Bionic
Reading

Braniteljice naslova nogometašice SAD-a plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva nakon što su u utorak u Lyonu u polufinalu svladale Englesku sa 2:1, a utakmicu je obilježila kontroverzna proslava gola

Za SAD su zabile Christen Press (10) i Alex Morgan (31), dok je Ellen White (19) bila strijelac za Englesku. No, u 84. minuti engleska kapetanica Steph Houghton nije iskoristila penal, njen udarac obranila je vratarka SAD-a Alyssa Naeher.

Tako su Amerikanke, trostruke svjetske prvakinje (1991, 1999, 2015), po treći puta zaredom izborile finale, dok će reprezentacija Engleske, čiji je najbolji rezultat treće mjesto na prošlom SP, ponovno igrati za broncu.

U srijedu u drugom polufinalu sastaju se Nizozemska i Švedska (21 sat), a finale je na rasporedu 7. srpnja, također u Lyonu.

Inače, jedan trenutak privukao je najviše pozornosti pogotovo engleskih medija kojima se nije svidjela proslava gola od strane Alex Morgan.

  • +3
SAD - Engleska, polufinale SP-a za nogometašice, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Naime, Amerikanka je nakon pogotka gestom simulirala kao da pije čaj te se tako očito našalila na račun engleske nacije koja ima tradiciju ispijanja toga napitka. Na 'Otoku' njezinu proslavu smatraju neukusnom i bezobraznom, ali Morgan nije imala namjeru nikoga uvrijediti.

'Željela sam da bude zanimljivo. Znam da Megan Rapinoe ima najbolju proslavu i pokušala sam zadržati korak. Smatram da nismo imali lagan put na ovom turniru i zato taj čaj', poručila je Morgan.