sve je spremno za spektakl

Poljudski stadion u bojama reprezentacije, zbog čega je i Hajdukov grb skoro nevidljiv

09.10.2019 u 20:49

Bionic
Reading

Pred Hrvatskom i Mađarskom u četvrtak (20.45 sati) dvoboj je kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. godine. Nakon lipnja 2015. godine, kada se igralo pred praznim tribinama protiv Italije, Hrvatska je opet na splitskom Poljudu

Hrvatska i Mađarska nastavljaju kvalifikacijski put prema Euru, a ovog četvrtka od 20.45 sati međusobno će odmjeriti snage na Poljudu.

U Hrvatskoj se ovaj ogled dočekuje s posebnom pozornošću, jer još od 2015. godine kada se igralo pred praznim tribinama, Hrvatska nije igrala u Splitu.

A posljednju službenu utakmicu, na kojoj je bilo navijača, Hrvatska je na Poljudu odigrala još 2011. godine.

U međuvremenu su 'zaratili' Hajduk i HNS, i reprezentacija je ispala kolateralna žrtva.

No, s dolaskom Marijana Kustića u krovnu organizaciju hrvatskog nogometa, neke se stvari mijenjaju, pa je tako dogovoreno da upravo Poljud bude domaćin jednoj od najvažnijih kvalifikacijskih utakmica.

Međutim, Hajduk nije želio sudjelovati u organizaciji iste, što jasno sugerira da nisu otklonjeni svi nesporazumi.

Ipak, HNS se trudi da reprezentaciju u četvrtak dočeka prava, pozitivna atmosfera te je dan uoči dvoboja po poljudskim sjedalicama ostavio papire u crvenoj i bijeloj boji, koje bi navijači trebali podići u četvrtak uoči utakmice.

S njihovim postavljanjem, čak je i Hajdukov grb na istočnoj tribini postao skoro nevidjliv, ali sigurni smo da zbog toga neće biti zamjerki. Jer ostao je na istom mjestu i bit će vidljiv odmah nakon dvoboja.

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr
  • +29
Trening nogometne reprezentacije na Poljudu uoči utakmice Hrvatska - Mađarska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX