NEMA SE KADROVA

Policija odgodila BiH prvenstvo!

01.10.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Izbori koji su predvišeni za predstojeći vikend u Bosni i Hercegovini odgodili su odigravanje nogometnih utakmica. Policija je, naime, objasnila kako nema dovoljno kadrova da pokrije i izbore i utakmice, pa je stoga odgodila nastavak tamošnjeg prvenstva

Policija u BiH zabranit će održavanje utakmice Premier nogometne lige BiH tijekom vikenda jer bi moglo doći do ugrožavanja sigurnosne situacije zbog održavanja izbora u toj zemlji, izvijestili su u petak mediji. Na sastanku ravnatelja 10 županijskih policija s direktorom Federalne uprave policije (FUP) Zlatkom Miletićom istaknuto je da će najveći broj policijskih službenika biti angažiran na osiguranju izbornih aktivnosti pa bi dodatno angažiranje na nogometnim utakmicama mogao dovesti do ugrožavanja sigurnosne situacije oko održavanja općih izbora.

Zato je iz FUP-a Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine preporučeno odgađanje nogometnih utakmica koje su se trebale igrati 2. i 3. listopada, a ukoliko Nogometni savez BiH ne prihvati preporuku o odgodi utakmica 'županijska ministarstva unutarnjih poslova donijeti će rješenja o zabrani održavanja nogometnih susreta'.