UTAKMICA GODINE

Policija najavila blokade prometnica u Splitu te upozorila o čemu navijači posebno moraju voditi računa, ovo su najvažnija pravila

12.11.2021 u 17:15

Bionic
Reading

U nedjelju 14. studenoga na rasprodanom Poljudu s početkom u 15 sati igra se utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije. Razlog je to za posebne mjere u Splitu

Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije se uoči susreta oglasila posebnim priopćenjem u kojem je najavila blokade po gradu.

'Građane obavještavamo da će 13. studenog od 20:00 sati, pa do završetka osiguranja javnog okupljanja uspostaviti blokada prometa na cestama oko užeg dijela stadiona (Poljudsko šetalište i VIII. Mediteranskih igara). Također, na parking prostoru ispred Doma Hajduka bit će ograničena mogućnost parkiranja osobnih vozila, a sve sukladno odluci Grada Splita i potrebama HNS-a, pa građanima savjetujemo da osobna vozila u dane 13. i 14. studenog ne parkiraju na tom prostoru. Na dan održavanja javnog okupljanja 14.studenog od 10:00 sati uspostavit će se blokade na prometnicama u široj zoni stadiona (Put Supavla i Zrinsko-frankopanska od raskrižja s Ulicom HRM), te će biti onemogućen redovno prometovanje osobnim vozilima (osim vozilima žurnih službi, HV, vozilima stanara i redovnim autobusnim linijama javnog gradskog prijevoza).

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari, će zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta. Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste autobuse javnog gradskog prijevoza, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu tijekom javnog okupljanja sjediti na nekom drugom mjestu, niti biti na mjestima ili u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje. Posebno još jednom napominjemo posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati: kupljenu personaliziranu ulaznicu i identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica i vozačka dozvola) temeljem kojeg će prije ulaska biti provjeren njihov identitet te EU digitalnu COVID potvrdu.

Nagkašavamo kako se na sva tri dokumenta moraju nalaziti identični identifikacijski podaci jer u suprotnom nećete moći ući u stadion. Ulazi u stadion bit će otvoreni od 12:00 sati, pa pozivamo posjetitelje da dođu dovoljno rano, kako bi nakon provedbe sigurnosnih procedura mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion i zauzeti svoja mjesta označena na ulaznici'.

Iz policije ujedno ističu i ovo: 

'Sukladno sigurnosnoj procjeni policijski službenici će prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja uz osiguranje javnog okupljanja, intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba. Obavještavamo građane kako će policijski službenici od danas, a posebno intenzivno na sam dan održavanja javnog okupljanja, biti pojačano nazočni u Gradu Splitu, ali i na prilaznim pravcima, te poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju prevencije protupravnih ponašanja. Na dan održavanja javnog okupljanja očekujemo na području Grada Splita, ali i na čitavom području Splitsko-dalmatinske županije, veliki broj navijača, pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, radi čega molimo građane da ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192'.