'rampa'

Pokrenut podcast o ekstremnim sportovima, prvi gost najbolji hrvatski wakeboarder Marko Gačić

20.10.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Podcast Rampa je novost na sceni ekstremnih sportova u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o YouTube emisiji usmjerenoj na mlade, urbane i nezastupljene sportove poput skateboardinga, snowboardinga, wakeboardinga, biciklizma, rolanja, romobilizma...

Kako stoji u najavama, Podcast Rampa obuhvaća sve subkulturalne i sportske aspekte navedenih disciplina, a kao gosti podcasta najavljeni su poznati regionalni ekstremni sportaši među kojima su i poneki olimpijci, zatim domaći organizatori velikih međunarodnih natjecanja, vlasnici dućana sa sportskom opremom, olimpijski suci, mlade sportske nade iz Hrvatske i regije...

Cilj Podcasta Rampa, kako se dodaje u najavi, jest dati glas ekstremnim sportašima, unaprijediti sportsku kulturu i upoznati Hrvatsku s iznimnim pojedincima na sceni ekstremnih sportova. Mnogi od njih ostvaruju vrhunske rezultate na globalnoj sceni, ali zbog slabe zastupljenosti ekstremnih sportova u domaćim medijima, to ostaje "ispod površine".

Uz Podcast Rampa, publika će konačno imati priliku saznati mnoge aktualnosti iz svijeta tzv. "trećeg sporta" te duboko uroniti u fascinantan svijet freestyle disciplina. Gost prve epizode Podcasta je Riječanin i wakeboarder Marko Gačić, jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih ekstremnih sportaša uopće.

Marko je trostruki juniorski i seniorski prvak Hrvatske, a iza sebe ima i niz zapaženih rezultata na najvećim svjetskim i europskim wakeboarding natjecanjima i prvenstvima, gdje često zauzima mjesto na podijumu. Osim toga, član je prestižnog Hyperlite wakeboarding teama te je i licencirani wakeboarding sudac.

Izvor: Društvene mreže

Prvu epizodu Podcasta Rampa - koji vodi urednik kulture tportala Vid Barić, nekoć i sam profesionalni snowboarder te Nikolina Mišeta iz Snowboard kluba B-zona - pogledajte niže na linku:

Izvor: Društvene mreže

Kao goste idućih epizoda, ekipa Podcasta Rampa najavljuje najboljeg hrvatskog romobilista Emanuela Bastaju, a kasnije im stižu i rollerblader Tin Hadžiomerspahić, zatim poznati slovenski snowboarder Žiga Erlač, wakeboarder Robert Pokovec, srpski snowboarder i jedan od najboljih e-foil vozača u regiji Darko Kastratović, skejterska ekipa iz domaćeg skate kolektiva Sunshine Crew...

Lista gostiju će se proširivati - u najavi prve sezone Podcasta Rampa je čak 36 epizoda - a sve detalje o projektu pratite na Instagram i Facebook stranicama podcasta.

Marko Gačić u objektivu Nejca Jurgeca Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nejc Jurgec