kralj wakeboarda

[FOTO/VIDEO] Marko Gačić jedan je od naših najboljih sportaša za koje zasigurno niste čuli. Pogledajte zašto

06.06.2022 u 15:16

Bionic
Reading

Riječanin Marko Gačić naš je najbolji wakeboarder i jedan od uspješnijih ekstremnih sportaša u Hrvatskoj. Trostruki je juniorski i trostruki seniorski prvak Hrvatske, a iza sebe ima i niz zapaženih rezultata na svjetskim wakeboarding natjecanjima. Ovih je dana objavio i svoj novi video, pogledajte kako vozi

Odrastao je na wake-liftu na Puntu (Krk), a wakeboardingom se bavi osam godina. Ujedno je i licencirani wakeboard sudac, a posljednjih godina, osim što nastupa na najvažnijim svjetskim natjecanjima - gdje se često pozicionira i na postoljima - on objavljuje i mnoštvo video-clipova kako bi promovirao ovaj vodeni sport i svoje sponzore.

Gačić se ovim video clipovima, ali i dobrim rezultatima na važnim svjetskim natjecanjima, pozicionirao na međunarodnoj wakeboarding sceni, a sredinom 2021. godine imao je i čast biti pozvan na Red Bull WakeDuel u Litvi, inače najveće wakeboarding natjecanje na čitavom svijetu koje okuplja kremu wakeboarding vozača. U trenutku ovog poziva na to važno invitational natjecanje, naš wakeboarder se nalazio na četvrtom mjestu svjetske rang liste.

A kako to izgleda kad wakeboarda Marko Gačić, pogledajte u idućem video clipu koji je snimio u cable parku u Veneciji za svog sponzora Hyperlite Wakeboards, vjerojatno najvećeg i najvažnijeg proizvođača wakeboarda na svijetu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Gačić je wakeboarder koji se prije svega ističe svojim stilom u vožnji, kao i tehničkim trikovima na elementima koji su za mnoge nedostižni. No, osim tehničarenja, on itekako zna zabaviti i publiku, pa tako u rukavu ima i niz crowd-pleaser trikova, poput raznih varijanti rotacija preko glave s velikih skokova.

Prije video clipa koji je objavio ovih dana, Gačić je privukao pozornost svjetske wakeboarding javnosti i prethodnim videom objavljenim početkom 2021. godine, kojega je snimio u mariborskom Dooplek wakeboarding parku. Prenosimo i taj njegov uradak, a za više wakeboarding akcije zapratite mladog Riječanina na Instagramu.

Izvor: Društvene mreže
Marko Gačić u objektivu Nejca Jurgeca Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nejc Jurgec