Rampa

Pokrenut podcast o ekstremnim sportovima, prvi gost najbolji hr-vatski wakeboarder Marko Gačić

25.10.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Podcast Rampa je novost na sceni ekstremnih sportova u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o YouTube emi-siji usmjerenoj na mlade, urbane i nezastupljene sportove poput skateboardinga, snowboardinga, wakeboardinga, biciklizma, rolanja, romobilizma...

Kako stoji u najavama, Podcast Rampa obuhvaća sve subkulturalne i sportske aspekte navedenih disciplina, a kao gosti podcasta najavljeni su poznati regionalni ekstremni sportaši među kojima su i poneki olimpijci, zatim domaći organizatori velikih međunarodnih natjecanja, vlasnici dućana sa sportskom opremom, olimpijski suci, mlade sportske nade iz Hrvatske i regije...

Cilj Podcasta Rampa, kako se dodaje u najavi, jest dati glas ekstremnim sportašima, unaprijediti sportsku kulturu i upoznati Hrvatsku s iznimnim pojedincima na sceni ekstremnih sportova. Mnogi od njih ostvaruju vrhunske rezultate na globalnoj sceni, ali zbog slabe zastupljenosti esktremnih sportova u domaćim medijima, to ostaje 'ispod površine'.

Podcast Rampa donosi brojne aktualnosti iz svijeta 'trećeg sporta'

Uz Podcast Rampa, publika će konačno imati priliku saznati mnoge aktualnosti iz svijeta tzv. 'trećeg sporta' te duboko uroniti u fascinantan svijet freestyle disciplina. Gost prve epizode Podcasta je Riječanin i wakeboarder Marko Gačić, jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih ekstremnih sportaša uopće.

Marko je trostruki juniorski i seniorski prvak Hrvatske, a iza sebe ima i niz zapaženih rezultata na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima i prvenstvima, gdje često zauzima mjesto na podijumu. Osim toga, član je prestižnog Hyperlite wakeboarding teama te je i licencirani wakeboarding sudac.

Prvu epizodu Podcasta Rampa - koji vodi novinar Vid Barić, nekoć i sam profesionalni snowboarder te Nikolina Mišeta iz Snowboard kluba B-zona - pogledajte niže na linku:

Link na epizodu s Markom Gačićem dohvatite OVDJE.

Kao goste idućih epizoda, ekipa Podcasta Rampa najavljuje najboljeg hrvatskog romobilista Emanuela Bastaju, a kasnije im stižu i rollerblader Tin Hadžiomerspahić, zatim poznati slovenski snowboarder Žiga Erlač, wakeboarder Robert Pokovec, srpski snowboarder i jedan od najboljih e-foil vozača u regiji Darko Kastratović, skejterska ekipa iz domaćeg skate kolektiva Sunshine Crew...

Lista gostiju će se proširivati - u najavi prve sezone Podcasta Rampa je čak 36 epizoda - a sve detalje o projektu pratite na Instagram i Facebook stranicama podcasta.

Pogledajte i video-part prvog gosta Rampa Podcasta Marka Gačića:

Link Markovog video-parta dohvatite OVDJE.