NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Nogomet - povijest svjetskih prvenstava'

15.03.2013 u 09:08

Bionic
Reading

U zagrebačkoj knjižari Arkadija 14. ožujka promovirano je dopunjeno izdanje knjige Ivice Buljana i Vlade Vurušića 'Nogomet – povijest svjetskih prvenstava'. A tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio dva primjerka knjige!

U odnosu na izvorno izdanje, dopunjena verzija u izdanju Školske knjige obogaćena je uzbudljivim zbivanjima sa 20. svjetskog nogometnog prvenstva održanoga prije tri godine u Južnoafričkoj Republici, kad se Španjolska okitila najuglednijim trofejem.

O knjizi je iznimno pohvalno govorila sportska kolumnistica Romana Eibl naglasivši kako je riječ o vrlo vrijednom djelu koje nadilazi granice Hrvatske, jer se i nogometnije zemlje ne mogu pohvaliti ovakvim izdanjem. Tomislav Židak, također sportski kolumnist, rekao je kako mu je ova knjiga spasila život dok je izvještavao iz Južnoafričke Republike. Zahvaljujući mnoštvu podataka, uvijek je mogao imati točne i zanimljive usporedbe s najvećega nogometnog natjecanja. Miroslav Ćiro Blažević također je pohvalio napore autora govorivši uglavnom o izgledima hrvatske reprezentacije u skorašnjem srazu sa Srbijom. Dakako, očekuje pobjedu naše reprezentacije.

Opsežna, tvrdoukoričena knjiga 'Nogomet – povijest svjetskih prvenstava' Ivice Buljana i Vlade Vurušića zanimljivo je publicističko štivo za svakog poklonika bubamare, od poletaraca do veterana. U njemu su autori okupili relevantne podatke o svim utakmicama održanim od 1. svjetskog nogometnog prvenstva u Urugvaju 1930. godine do trijumfalne pobjede Španjolske nad Nizozemskom nakon produžetaka, 11. srpnja 2010. godine u Johanesburgu.

Osim kompletnih statistika svih utakmica, zanimljivosti s natjecanja i atraktivnih fotografija, knjiga sadrži i hvale vrijedan dodatak: analizu svih nastupa hrvatske reprezentacije na svjetskim prvenstvima.

Više o knjizi pročitajte ovdje

Knjigu su osvojili:

Zlatko Banjan
Neđmira Hota

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.