BORUSSIA SA 2:2 U DORTMUND

Pogledajte Srninu golčinu u neugodnom remiju Šahtara

13.02.2013 u 22:57

Bionic
Reading

Prva utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka između Šahtara i Borussije Dortmund u Donjecku završila je bez pobjednika 2-2. Šahtar je dva puta vodio, a prvi je gol na susretu zabio Darijo Srna

Prvu veliku šansu na Donbass Areni imala je Borussia kada je u 17. minuti Mats Hummels glavom nakon kornera uzdrmao gredu. Ravnopravan se susret igrao do 31. minute kada je Šahtar izborio slobodan udarac na 22 metra od gola, malo iskosa s lijeve strane, a precizan je izvođač bio kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Prebacio je lijepo živi zid, a iako udarac nije išao u sam kut vrata, Borussijin vratar Roman Weidenfeller ga nije uspio zaustaviti. Bio je to Srni prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Lijep pogodak hrvatskog kapetana otvorio je golijadu u Donjecku


Njemački je prvak do izjednačenja uspio stići deset minuta kasnije kada je Robert Lewandowski iskoristio nespretnost igrača Šahtara u obrani. S desne je strane ubacio Mario Götze, lopta je nekako došla do poljskog igrača u kaznenom prostoru, a ovaj je prvo promašio loptu. To je zbunilo Šahtarove igrače Fernandinha i Dmitra Čigrinskija koji su otišli u prazno, a Lewandowski je iz drugog pokušaja prizemnim udarcem neometan poslao loptu u bliži kut i zabio peti gol u sedam ovosezonskih utakmica Lige prvaka.

Rezultat na semaforu nije se mijenjao do 68. minute kada je za novo vodstvo Šahtara zabio Douglas Costa. Primio je dubinsku loptu od Jaroslava Rakitskog na vrhu šesnaesterca, izbacio Hummelsa i Marcela Schmelzera iz igre i lijepim poluvolejem ljevicom zabio svoj prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Lewandowski 'smiješnim golom' vraća Nijemce
Costa je opravdao povjerenje trenera Lucescua

Hummels je donio vrlo dobar rezultat Borussiji uoči uzvrata

Međutim, po postignutom drugom golu Šahtar se povukao, što su iskoristili žuto-crni i zabili za izjednačenje u 87. minuti. Strijelac je bio Hummels glavom nakon kornera koji je izveo Schmelzer.

Srna je za Šahtar odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo da Silva u igru ušao u 84. minuti umjesto Alexa Teixeire.

Shakhtar - Borussia Dortmund 2-2
Liga prvaka, Završnica
Šahtjor Donetsk 2 2 Borussia Dortmund
Strijelci
1:0 D. Srna (31') 1:1 R. Lewandowski (41')
2:1 D. Costa (68') 2:2 M. Hummels (87')
Sastavi
A. Pyatov
T. Hubschman
R. Dinca Rat
D. Chigrynskiy
D. Srna
A. Teixeira (84' E. Da Silva)
Y. Rakitskiy
H. Mkhitaryan
Fernandinho
Taison (62' D. Costa)
L. Adriano
R. Weidenfeller
S. Bender
M. Schmelzer
F. Santana
L. Piszczek
J. Blaszczykowski (80' M. Leitner)
M. Julian Hummels
M. Götze
S. Kehl
M. Reus (90' J. Schieber)
R. Lewandowski
Žuti kartoni
Fernandinho 70'