Samo na maxsportu

Pogledajte sporne situacije; sudački ekspert o pogreškama na utakmici Gorica - Hajduk te zašto je Livajin penal trebalo ponoviti!

17.10.2022 u 11:50

Bionic
Reading

U posebnoj emisiji 'Studio HNL', prikazanoj na kanalu MAXSport, bilo je zanimljivo čuti sudačkog eksperta Draženka Kovačića kada su u pitanju neke sporne situacije iz 13. kola SuperSport HNL-a

Posebno je zanimljivo bilo čuti što misli o nekim spornim situacijama s utakmice Gorica - Hajduk (0:1).

Ukratko, Draženko Kovačić je naglasio kako je po njegovu mišljenju Gorica oštećena.

'Bilo je izazovnih situacija za suce, a većina je odrađena na ispravan način dok su neke odrađene uz pomoć VAR-a', kazao je u uvodu Kovačić.

No, sve je najviše zanimala upravo utakmica između Gorice i Hajduka u kojoj je bilo nekoliko spornih situacija.

Podsjetimo, na toj utakmici glavni sudac bio je Dario Bel, a VAR sudac Tihomir Pejin.

'Kazneni udarac za Goricu je s pravom poništen. VAR sudac je postupio te je sudac dobio drugu priliku i nakon pregleda snimke popravio krivu odluku. Kod 11-erca za Hajduk najveća je pogreška ta što se VAR uključio. Kad je već zvao suca da pogleda situaciju, trebalo mu je dati kompletno cijelu akciju, jer u njezinom začetku bio je potencijalni prekršaj igrača Hajduka (Biuk) u napadu, a ne samo ovu situaciju koja ga je nagnala da promjeni odluku. Potom je uslijedilo obostrano potezanje, a onda tek mogući labavi prekršaj na Biuku. Za mene je to bila kriva odluka', kazao je Kovačić dodavši kako je Livajin 11-erac trebao biti ponovljen.

'Da, dobro se vidjelo da je igrač Gorice prerano ušao u kazneni prostor, što je zabranjeno. Kamera nam to zorno pokazuje', dodao je Kovačić.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSPORT/Croatel

Nekoliko riječi bilo je i o utakmici Dinamo – Varaždin na kojoj je, kako se može vidjeti u snimci, VAR sudac Ivan Bebek uočio neke pogreške glavnog suca Patrika Kolarića.

'Da, ispravno je Kolarić dodijelio dva žuta kartona igraču Varaždina. Kod Petkovićevog prvog gola postojao je prekršaj u napadu, a VAR se opravdano uključio i sudac je ispravio svoju pogrešku. Tako je pogodak poništen. Penal za Dinamo na kraju utakmice sudac je teško mogao vidjeti jer je bio pokriven, ali se VAR opravdano aktivirao i to je bio 11-erac', kazao je Kovačić u emisiji Studio HNL koju možete vidjeti u prilogu.

Dosta govora bilo je i o utakmici Osijek - Istra 1961 koja je završila 2:0 za domaće.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore