I DALJE NEIZVJESNOST

Pogledajte rukometnu golčinu koja je Srbe približila Hrvatskoj

05.05.2017 u 09:10

Bionic
Reading

Nastavile su se kvalifikacije za rukometno Europsko prvenstvo kojem je domaćin Hrvatska, a do pobjeda su stigle reprezentacije BiH i Srbije

U kvalifikacijskoj skupini 2 Srbija je došla do s(p)retne pobjede u gostima kod Rumunjske 23:22 te je tako ostala u igri za prve dvije pozicije koje vode izravno na završšnicu. Gosti su do posljednjeg pogotka stigli dvije sekunde prije kraja golom Nenadića koji je opalio bombu sa devet metara ispod ruke suparničkog igrača i kroz noge golmana.

Ludo slavlje u srpskoj reprezentaciji moglo je početi, a ta golčina bacila je u trans i sve rukometne zaljubljenike u Srbiji koji se nadaju kako se njihova nacionalna vrsta može dokopati nastupa u Hrvatskoj.

Rumunjska - Srbija 22:23, završnica utakmice

U istoj skupini Bjelorusija je kod kuće pregazila Poljsku 32:23. Poljaci su uoči kvalifikacija bili favoriti skupine, ali iz kola u kolo doživljavaju debakle. Bjelorusija, Rumunjska i Srbija imaju po četiri boda, a Poljska je bez bodova.

BiH je došla do prve pobjede u kvalifikacijama na gostovanju u Finskoj 32:27 te je zadržala nadu za plasman na Euro.

Naime, u skupini 3 Španjolska je uvjerljivo najbolja, jer poslije tri kola ima maksimalan učinak i šest bodova, dok Austrija, BiH i Finska imaju po dva boda.

Od ostalih kvalifikacijskih utakmica koje su igrane u četvrtak moramo spomenuti domaći trijumf Makedonije protiv Islanda 30:25 uz 11 golova neuništivog Kirila Lazarova. U toj skupini 4 Makedonija i Ukrajina imaju po 4 boda, a Island i Češka po 2.

Po imenima najveći okršaj bio je u Budimpešti gdje su u skupini 1 Mađarska i Danska odigrali 25:25. Obje momčadi ne bi trebale imati problema s plasman na Euro u Hrvatskoj, imaju po pet bodova, a iza su Latvija i Nizozemska sa po dva.