DUQUE U NEW YORKU

Pogledajte ludi skok iz helikoptera ispred Kipa slobode!

21.08.2013 u 11:33

Skok slobode ispred Kipa slobode u New Yorku

Izvor: Promo fotografije / Autor: Red Bull

Bionic
Reading

Svjetski prvak u skokovima u vodu Orlando Duque izveo je spektakularan skok ispred Kipa slobode

Nakon što je helikopterom stigao nedaleko od najpoznatijeg kipa na svijetu Duque je iskočio leđima okrenut iz helikoptera sa 23 metra visine u rijeku Hudson, napravivši okret unazad.

Ovim spektakularnim skokom 38-godišnji svjetski prvak Orlando Duque najavio je petu postaju svjetske setrije Red Bull Cliff Diving na kojoj će najbolji svjetski skakači izvoditi skokove s više od 27 metara visoke platforme i boriti se za poziciju u ukupnom svjetskom poretku.

Natjecanje se održava 25. kolovoza u Bostonu.

Nakon četiri europske postaje gdje su najbolji svjetski skakači pokazali zavidne vještine i nevjerojatnim skokovima ostavili bez daha stotine tisuća gledatelja, peta postaja svjetske serije seli se u Boston, jedan od najstarijih gradova SAD-a. Svjetski velikani ovog sporta svoj će talent pokazati odrazom s platforme postavljene na zgradu Instituta suvremene umjetnosti, a bitka za poziciju u ukupnom svjetskom poretku još je uvijek neizvjesna.

Natjecatelji će u tri sekunde skokovima s visine od preko 27 metara pri kojima dosegnu brzinu i do 85 km/h zasigurno svima pružiti nezaboravan doživljaj.

Više detalja o natjecanju pratite na www.redbullcliffdiving.com


Red Bull Cliff Diving svjetska serija 2013, ukupni poredak:

1. Gary Hunt – 650 bodova
2. Artem Silchenko – 540 bodova
3. Orlando Duque – 490 bodova
4. David Colturi – 400 bodova
5. Jonathan Paredes – 380 bodova