A MANDŽO NIJE NI IGRAO

Pogledajte kako je Bayern s devet golova ponizio HSV

30.03.2013 u 21:21

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna nisu uspjeli već ove subote potvrditi naslov njemačkog prvaka, ali su zato do vrha napunili mrežu HSV-a. Slavili su Bavarci u 27. kolu Bundeslige na svojoj Allianz Areni s nevjerojatnih 9:2

Jupp Heynckes čak i nije izveo na teren najjaču postau, ali i ova koja je igrala od prve minute se poigravala s Hamburžanima kako je god htjela. Doista je teško opisati na što je u subotu sličila igra HSV-a. Bayernovi su se igrači poigravali s gostima koji su izgledali kao da su zalutali iz regionalne lige, a ne kao momčad koja je samo četiri boda udaljena od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Posebno je nadahnut u Bayernovoj golijadi bio Claudio Pizarro koji je, inače, tek treći napadač iza Marija Mandžukića i Marija Gomeza. U subotu je zaigrao od prve minute i zaključio dvoboj s četiri pogotka i dvije asistencije! Pizarro sada na kontu ima 164 gola u povijesti Bundeslige i samo su devetorica igrača ispred njega.

Arjen Robben je zabio dva pogotka HSV-u, a po jedan su dodali Xherdan Shaqiri, Bastian Schweinsteiger i Franck Ribery kojem je to bio jubilarni 50. bundesligaški gol u 150. nastupu. Naš Mario Mandžukić nije dobio priliku sudjelovati u potapanju Hamburžana, svih je 90 minuta ostao na klupi.

Kod gostiju, za koje su utješne pogotke upisali Jeffrey Bruma i Heiko Westermann, do 81. je minute igrao Milan Badelj. HSV je izjednačio svoj najgori poraz u povijesti. Zanimljivo, i 1964. godine je izgubio u bavarskoj prijestolnici s 9:2, ali tada od 1860 Münchena. Po prvi je, pak, put u povijesti HSV u prvom poluvremenu primio pet golova.

Bayern, kojem je ovo bila deseta prvenstvena pobjeda zaredom, na čelu ljestvice ima ogromnih 20 bodova prednosti pred Borussijom Dortmund i u sljedećem će kolu, na gostovanju kod Eintrachta, moći i matematički potvrditi naslov.