LOVREN NA KLUPI

Pogledajte Bastosovu 'bombu' za Lyonov remi

25.08.2012 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon pobjeda u uvodnim dvama kolima nove prvenstvene sezone u Francuskoj, nogometaši Lyona u prvoj su utakmici trećeg kola remizirali (1:1) na gostovanju kod Eviana

Doveo je domaće u vodstvo Cedric Barbosa u 57. minuti, da bi na 1:1 fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca, baš u razornom stilu Roberta Carlosa, u 74. minuti izjednačio Michel Bastos. Brazilac, kojem je to bio 11. pogodak iz slobodnih udaraca od 2006. godine kada je stigao u francuski nogomet, ušao je u igru desetak minuta ranije umjesto Lisandra Lopeza. Pogodio je s nekih 25 metara.

Čast ulaska u igru ovaj put nije pripala hrvatskom reprezentativcu Dejanu Lovrenu koji se, međutim, prvi put u četirima punim mjesecima našao u zapisniku jedne natjecateljske utakmice. Dana 28. travnja ozlijedio je gležanj u finalu Francuskog kupa protiv trećeligaša Quevillyja.

Informacija svejedno ohrabruje uoči kvalifikacijskih ogleda za SP koji hrvatsku reprezentaciju za dva tjedna očekuju protiv Makedonije odnosno Belgije.

Da je Lyonov napadač Bafetimbi Gomis bio prisebniji, momčad Remija Gardea bi u prvom dvoboju trećeg kola uzela sva tri boda. Imali su, međutim, svojih dodatnih prilika i domaćini.