TRAGEDIJA NA UTRCI

Poginuo dvostruki pobjednik Indinapolisa

17.10.2011 u 11:15

Bionic
Reading

U nesreći, koja se dogodila na nedjeljnoj utrci Las Vegas Indy 300, u sudaru 15 bolida, poginuo je 33-godišnji vozač Dan Wheldon

Britanac je nakon sudara prevezen helikopterom u bolnicu ali nažalost izvršni direktor IndyCara, Randy Bernard, je na konferenciji za novinare iznio lošu vijest da je Wheldon podlegao teškim ozljedama.

Nesreća se dogodila u jedanaestom krugu utrke u kojoj je sudjelovalo 15 bolida i prilikom koje je Wheldonov bolid preletio nekoliko bolida. Dvostruki pobjednik utrke Indinapolis bi za pobjedu na ovoj utrci zaradio pet milijuna dolara.

Pobjedniku IndyCara iz 2005. kolege vozači odali su počast odvezavši pet krugova u njegovu čast. Lewis Hamilton, prvak u Formuli 1 iz 2008. godine izjavio je:

'Ovo je vrlo tužan dan. Dan je bio vozač čijim sam stopama i ja išao, uvijek mi je bio uzor. Izgubio je život tako mlad i to je tragedija. Moje srce je sada uz njegovu obitelj i prijatelje u ovom teškom trenutku'.

Izvršni direktor IndyCara dodao je:

'Naše misli i molitve su sada uz njegovu obitelj i prijatelje. Vozači i momčadi su odlučili prekinuti utrku i odvoziti pet krugova u njegovu čast'.

Wheldon je prva žrtva na utrkama IndyCara nakon što je prije pet godina na treningu poginuo Amerikanac Paul Dana, u svojoj prvoj sezoni.