SRUŠEN I STADION

Pod bombama stradali palestinski nogometaši

14.01.2009 u 15:48

Bionic
Reading

Tijekom neselektivnog bombardiranja pojasa Gaze poginula su, prenosi međunarodna udruga sportskih novinara, i tri palestinska nogometna reprezentativca. Jedan aktualni i dva bivša

Tijekom neselektivnog bombardiranja pojasa Gaze poginula su, prenosi međunarodna udruga sportskih novinara, i tri palestinska nogometna reprezentativca. Jedan aktualni i dva bivša.

Kako se približava mjesec dana od početka izraelskog bombardiranja pojasa Gaze, počele su izlaziti i brojke žrtava iz svijeta sporta. AIPS prenosi da su život izgubili Ayman Alkard, Wajeh Moshtane i Shadi Sbakhe, sva trojica u svojim stanovima.

Isto udruženje se prije pet dana, nakon bombardiranja sjedišta palestinskog olimpijskog odbora, pridružilo apelima za prestanak izraelskog raketiranja. Sada mogu samo nastaviti zbrajati žrtve i štetu; tijekom ponedjeljka teško je oštećen i najveći nogometni stadion u Gazi.

Palestinski nogometni savez dobio je nagradu Fife jer je tijekom listopada ekspresno uspio osposobiti stadion pred gostovanje Jordana. Međutim, isti savez, koji normalno sudjeluje u kvalifikacijama za azijsko prvenstvo, ne može nastaviti nastupati jer im je, kao i svima ostalima, onemogućen izlazak iz zemlje koja krvari. Zbog toga su morali odgoditi susret protiv Singapura.