U LOVU NA BESMRTNOST

Počinje SP u atletici na kojem naša Sandra Perković može ispisati povijest i postati najveća ikada

27.09.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Danas u Dohi počinje 17. svjetsko prvenstvo u atletici, a najveći adut Hrvatske za medalju je Sandra Perković koja može postati najveća diskašica u povijesti SP-a

U petak je na rasporedu finale ženskog maratona, u ponoć po lokalnom vremenu, Hrvatska ima tri predstavnice Bojanu Bjeljac (30), Mateu Parlov Koštro (27) i Nikolinu Šustić Stanković (32)), ali ovdje Hrvatska ne može očekivati postolje.

No i na ovom SP-u naša atletska reprezentacija ima dobre šanse da se vrati kući s ponekim odličjem, a najveća uzdanica je Sandra Perković koja može ispisati povijest. Naime, naša diskašica sa SP-a ima dva zlata i jedno srebro, a od nje je jedino uspješnija Nijemica Franka Dietzsch koja ima isto tri medalje, ali sve tri zlatnog sjaja.

Eventualnim trijumfom u Dohi, Perković bi se izjednačila po broju naslova svjetske prvakinje s Dietzsch, ali bi bila uspješnija zbog još jednog srebra te bi tako bila najbolja u povijesti SP-a. No dug put je do najvišeg postolja.

Kvalifikacije su u srijedu (2. listopada), a u petak (4. listopada) je finale. Konkurencija je strašna, Perković ove sezone nije bila dominatna kao prijašnjih godina, a čemu je pridonijela i ozljeda. Prva favoritkinja je Kubanka Yaime Perez koja ima najbolji rezultat godine (69,39, a Perković ima 68,58) te je bila najbolja na tri mitinga Dijamantne lige (Perković bez poobjede).

  • +13
Hrvatska diskašica Sandra Perković Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Tu je druga Kubanka Denia Caballero, svjetska prvakinja iz 2015. kada je Perković bila druga, ona je bacila disk ove sezone 69,20 metara te bila prva na mitinzima u Parizu i Stockholmu.

Opasna će biti i Amerikanka Valarie Allman, Njemice Claudine Vita i Nadine Müller, kineske bacačice Feng Bin, Chen Yang i Su Xinyue... Za prvo mjesto, ne samo na SP-u u Dohi, nego i u povijesti ovog natjecanja Sandra će morati biti na najvišoj razini.