DANAS U 21 SAT

Pobjeda u Izraelu potrebna je svima

09.10.2010 u 10:50

Bionic
Reading

Večeras u 21 sat hrvatska nogometna reprezentacija na stadionu Ramat Gan igrat će utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Euro 2012. protiv Izraela. Što god tko mislio o Izraelu, tri boda u Tel Avivu nužna su za mirniji nastavak kvalifikacija za izabranike Slavena Bilića

Hrvatskoj ovo nije prvo gostovanje u Izraelu. Osim remija 3:3, 'kockasti' su prije nepune četiri godine dobili domaćine zahvaljujući Eduardu koji je postigao tri gola. Danas se sastaju isti suparnici i s praktički istom razlikom u kvaliteti.

Prije utakmice hrvatski su igrači, zajedno s izbornikom Bilićem, povukli kočnicu i nisu se razbacivali izjavama tipa 'razbit ćemo ih', već tvrde da bi i remi u Tel Avivu bio dobar, no ostaje uvjerenje da su 'kockasti' kvalitetniji sastav od Izraela.

Danima se piše o hrvatskim napadačima koji trenutno nisu u briljantnoj formi, no Bilić tvrdi da se posljednjih dana odlično treniralo i da u napadačkom redu ne bi trebalo biti problema. S druge strane, domaćini su oslabljeni neigranjem svoje najveće zvijezde Yossija Benayouna, što nimalo ne umanjuje apetite Izraela čiji izbornik tvrdi da će se braniti – napadom.

Ipak, svaki pošteni navijač hrvatske nogometne reprezentacije očekuje novu pobjedu 'kockastih' jer nakon remija protiv Grčke u Zagrebu tri boda su neophodna za mirniji nastavak kvalifikacijskog ciklusa.

Vjerojatni sastavi:

Izrael: Aouate, Bondar, Ben Haim, Keinan, Ben Dayan, T. Cohen, Natkho, Vermuth, Alm. Cohen, Barda, Shechter
Hrvatska: Runje, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka, Strinić, Rakitić, Pranjić, Kranjčar, Modrić, Olić, Eduardo