europska liga

Pobjeda Lyona nakon kaosa u Bešiktaševoj režiji

13.04.2017 u 23:51

Bionic
Reading

Dvoboj u Lyonu, između Olympiquea i Bešiktaša, kasnio je 30-tak minuta zbog navijačkih sukoba. Situacija se koliko-toliko primirila, ali do kraja dvoboja osjećala se napetost. Ipak, s preokretom u samoj završnici i pobjedom Lyona 2:1, ljutnja domaćih malo je splasnula

Neredi navijača a koje su 'zakuhali' Bešiktašovi fanovi, prouzročio je 30-minutno kašnjenje dvoboja.

Turski su navijači, osim divljanja po gradu, odlučili nered raditi i na stadionu te su petardama i topničkim udarima gađali 'obične' gledatelje. Već tada je došlo do obračuna s pristalicama domaćih, ali i dodatno je razbjesnilo najžešće fanove 'lavova', koji su preko terena hjeli doći do gostujučih kako bi se obračunali.

  • +4
Neredi navijača uoči utakmice Europske lige : Lyon - Bešiktaš Izvor: Reuters / Autor: Robert Pratta

Ipak, nakon rekacije policije i redarske službe, domaći su se navijači odlučili vratiti na svoju tribinu. No, napetost se osjetila tijekom cijele utakmice i bilo je pitanje hoće li neka 'iskra' opet izazvati požar.

Kako bi smirio situaciju među navijače se spustio i predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

'Vruće' je bilo i na ulicama Lyona gdje su turski huligani radili probleme cijeli dan. Tukli su se i s policijom, a napadali su i domaće navijače.

Na terenu je srećom, bilo mirnije. Bešiktaš je vodio veći dio utakmice, no Lyon je u završnici uspio okrenuti rezultata s dva gola.

Bešiktaš je poveo u 15. minuti golom Ryana Babela nakon brzo izvedenog slobodnog udarca. Talisca je sjajno izveo slobodnjak uposlivši Babela koji je lijepim udarcem svladao Anthonyja Lopeza. Samo četiri minute kasnije Lyon je mogao izjednačiti, no Fekir je uzdramo vratnicu.

Vratnicu je pogodio i Alexandre Lacazette u 71. minuti, te Corentin Tolisso u 78. minuti. Lyon je ipak uspio izjednačiti u 83. minuti, a pogodak je postigao upravo Tolisso. Dvije minute kasnije domaćin je i drugi put zatresao mrežu turskog sastava i to nakon poklona vratara Fabrija.

Atiba Hutchinson je vratio loptu svom vrataru koji se neoprezno poigravao s loptom što je iskoristio Jeremy Morel, 'ukrao' mu loptu i zabio u praznu mrežu za pobjedu Lyona.

Hrvatski reprezentativac Matej Mitrović igrao je do 64. minute kada je zamijenjen.

Uzvratni dvoboj je sljedećeg četvrtka u Istanbulu.