slavlje u austriji

Pobjeda košarkaša Gorice u prvoj utakmici nakon odlaska Josipa Sesara, četvrtfinale regionalnog natjecanja je sve bliže

10.11.2021 u 22:19

Bionic
Reading

Košarkaši Gorice slavili su s uvjerljivih 96:78 (23:20, 28:22, 27:14, 18:22) na gostovanju kod austrijskog IMMOunited Dukesa u dvoboju 4. kola skupine C Alpe Adria kupa, regionalnog međunarodnog natjecanja

Bila je to prva utakmica Velikogoričana otkako je klupu napustio Josip Sesar, a pod vodstvom njegovih dosadašnjih pomoćnika Bože Radoša i Mladena Starčevića najviše su se iskazali Marko Baković sa 26 koševa i pet skokova te Karlo Uljarević i Mate Kalajžić koji su postigli po 14 poena svaki. Kapetan Borna Kapusta je uz 12 koševa imao i devet asistencija.

Austrijsku momčad je predvodio Amerikanac James Murray-Boyles sa 24 poena.

Gorica je na vrhu ljestvice skupine C s učinkom 3-1, a druga je poljska Dabrowa Gornicza sa 2-1. Treći je slovački Spisski Rytieri sa 2-2, dok je austrijska momčad na dnu sa samo jednom pobjedom i četiri poraza.

Po dva najbolja kluba iz svake od četiri skupina izborit će plasman u četvrtfinale.

Osim Gorice, hrvatsku košarku u ovom natjecanju koje doživljava svoje šesto izdanje predstavljaju još Šibenik i Adria Oil Škrljevo. Šibenčani su treći u skupini A, ali su odigrali samo dvije utakmice i ostvarili polovičan uspjeh (1-1). Momčad Škrljeva je u skupini D također na trećem mjestu s učinkom 2-2 i malim izgledima da se probije među dvije najbolje momčadi. Naime, ispred su češka Sluneta (2-0) i slovenska Ilirija (3-0) koja je dvaput bila bolja od hrvatskog premierligaša.