OŠ ČAVLE

Pobijediti je lako uz Čokolino i vrhunske sportaše

03.03.2014 u 08:03

Bionic
Reading

Dvije rukometne legende, dvije uspješne vratarske priče i zajednička poruka djeci - bavite se sportom jer on obogaćuje vaše odrastanje, omogućava vam sklapanje novih prijateljstava, uči vas odgovornosti, donosi radosti pobjede i pomaže savladati strah od poraza.

Mjesto događanja bila je sportska dvorana Mavrinci, a poruku učenicima OŠ Čavle donijeli su Ljerka Krajnović, koja je s reprezentacijom Hrvatske osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu i šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu te zlato na Mediteranskim igrama i koja je jedna od najzaslužnijih za Podravkino osvajanje naslova europskih rukometnih prvakinja te Valter Matošević osvajač dvije zlatne olimpijske medalje, jednog svjetskog zlata i dvije zlatne medalje s mediteranskih igara.

Ponajboljim hrvatskim golmanima svih vremena pridružio se i Ahmad Sharbini popularni riječki nogometaš koji je s Hajdukom dva puta osvojio Kup Hrvatske, pa veselju 600 učenika nije bilo kraja. Namazali su se crveno-bijelim bojama i pripremili stotine transparenata na kojima je medvjedić Lino donosio zanimljive poruke poput one na čakavštini na kojem je pisalo 'Pobijedit ćemo aš jimo Lino čokolino' za kojeg je 7.a razred nagrađen Lino pillowsima. Toliko su glasno navijali da je u dvorani vladala gotovo zaglušujuća buka koju je prekinulo jedino čitanje pobjedničke pjesmice na temu svijet po tvom u kojemu je Tena Tomiša poželjela letjeti raširenih krila.

A upravo na krilima glasnih navijača do pobjede su došli Morena Maršanić sa 130 bodova i Karlo Veseli sa 140 bodova koji je u pripetavanju bio bolji od Arjana Imeraja. Podrška s tribina osnažila je i male izazivače velikih sportaša Melisu Huskić i Sašu Šijakovića koji su također zabilježili pobjede te najnavijača Alena Uršanića koji je sam izradio veliki papirnati lik medvjedića Lina s kojim je neumorno mahao tijekom cijelog Lino višebojca.