NAJTEŽI PORAZ

Pletikosa nemoćan u katastrofi Deportiva

12.01.2016 u 22:24

Bionic
Reading

Nogometaši španjolskog Deportiva na svom su terenu teško potučeni od strane drugoligaša Mirandesa, te se nisu uspjeli kvalificirati u četvrtfinale Kupa kralja

Deportivo je u prvom dvoboju na gostovanju u završnici izvukao remi protiv Mirandesa. Računali su da će na svom Riazoru uspjeti slaviti i produljiti 'boravak' u kupu, no poraženi su sa 0:3 i ta priča im je završila.

Stipe Pletikosa nije bio u kadru trenera Sancheza. Prvi izbor među vratnicama Lux ostao je na klupi, dok je branio Manu. Pletikosa još očito, prema mišljenju trenera, nije spreman za debi za svoj novi klub, no Deportivo je bez pobjede pet utakmica i prilika bi mogla doći ubrzo.

Deportivo je mlako krenuo u utakmici, a šok ih je dočekao kada junak večeri Daniel Provencio zabija svoj prvi gol u 41. minuti. Niti u nastavku renomirani domaćini nisu uspjeli nametnuti svoj ritam i u 55. Abdon Prats je zabio za 0:2. Deporu su tada trebala tri gola i jurnuli su, no Provencio je u 71. zabio još jedan sjajan gol i zaključio utakmicu.

Golčina Provencia u 71. minuti donijela je konačnu odluku