STIPE UŠAO U LEGENDU

Pletikosa najstariji debitant u Primeri u zadnjih 80 godina!

03.03.2016 u 12:54

Bionic
Reading

Stipe Pletikosa postao je u dvoboju Deportiva i Athletica drugi najstariji debitant u povijesti španjoske Primere, a najstarijeg Harryja Lowea vjerojatno nikad nitko neće nadmašiti.

Hrvatski 37-godišnji golman stigao je ove zime u La Corunu i konačno dobio priliku ove srijede u dvoboju protiv Athletica, u kojem je zamjenjivao suspendiranog Luxa.

Pletikosa neće pamtiti po dobrome svoj debi u Primeri jer je primio četiri pogotka te se nije istaknuo briljantnim reakcijama u porazu Deportiva 4:1 u Bilbau.

No ako ništa, Stipe se upisao u knjige španjolskog nogometa. Postao je drugi najstariji debitant u povijesti Primere, s napunjenih 37 godina i 54 dana. Najstariji je debitant u posljednjih 80 godina, još od davne 1935. godine.

Zanimljivo, Pletikosa nije imao izgleda nadmašiti najstarijeg debitanta Harryja Lowea čak i da je još malo odgodio svoju prvu utakmicu. Naime, ovaj Englez debitirao je u Primeri s čak 48 godina i 226 dana na utakmici Donostije i Valencije.

Bivši igrač Brightona i Tottenhama uletio je u momčad kluba koji se danas zove Real Sociedad kako bi pokrpao redove španjolskoj kluba i upisao je asistenciju u porazu 1:7. Umro je 1967. godine u 80. godini života.