VARAŽDINSKO-MARIBORSKI PAR

Plesne snove ostvaruju učeći druge

08.10.2012 u 11:03

Bionic
Reading

Emina Mušanović i Alen Lesjak, članovi kluba Harmony, imaju veliku, zajedničku želju: osvojiti naslov državnih prvaka i potvrditi se na međunarodnoj sceni

Na zagrebačkom plesnom Grand Prixu Emina Mušanović i Alen Lesjak osvojili su prvo mjesto u latinsko-američkim plesovima.

'Nastup u standardnim smo otkazali zbog žuljeva', obavještava Emina.

Nju i njezina partnera nažuljale su nove cipele. Svejedno, finale u latinsko-američkim plesovima otplesali su za pobjednički pehar.

Emina se plesom bavi 13 godina, a počela je kao sedmogodišnja djevojčica.

'Ples me ispunjava. Kad jednom počneš plesati, ne možeš više prestati', objašnjava Emina, inače studentica treće godine ekonomije.

Alen Lesjak, veterinarski tehničar, pleše 12 godina, a počeo je kao desetogodišnjak u Mariboru. Za mariborski klub Pingi plesao je sve do dolaska u Varaždin prije 13 mjeseci. Otad pleše s Eminom za varaždinski Harmony.

Emina i Alen zajedno su počeli plesati na prijedlog trenera u standardnim plesovima Miše Cigoja. Latinsko-američke plesove uvježbavaju pod nadzorom trenera Sergeja Milicije.

Na pitanje koliko dana u tjednu treniraju, odgovaraju sa smiješkom na licu:

'Treniramo svaki dan'.

I ujutro, prije Emininih predavanja na fakultetu, i poslije njih.

Odjeća i obuća za ples nije jeftini; naprotiv.
'Voditelj plesne škole i trener u Harmonyju Ismet Čamdžić omogućio nam je da učimo i vježbamo mlađe plesače', ističu.

Tako, učeći druge, uspijevaju financirati svoje plesne nastupe. Zahvalni su Ismetu Čamdžiću na poslu koji im je dao.

Varaždinsko-mariborski par na plesnom podiju uočljiv je zbog elegancije i sklada. U razgovoru su i Emina i Alen otvoreni i neposredni, puni zanosa. Ne samo kad je riječ o domaćim nego i međunarodnim nastupima. Plesanje je dio njihove svakodnevice.

Alen priznaje da su mu latinsko-američki plesovi rumba i jaiv nekako najviše prirasli srcu. Emina nema svoju rang-ljestvicu. Samo je otkrila kako je zbog intenzivnog vježbanja smršavila osam kilograma. I nikako da ih vrati.