KOŠARKAŠI GODINE

Planinić i Lelas najbolji, Šarić naj-talent, Bralić naj-trener

07.07.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon glasovanja čitatelja i suradnika portala Kosarka, pod generalnim pokroviteljstvom internetske kladionice bet-at-home, po šesti su puta nagrađeni laureati izbora 'Košarkaš.hr sezone'. Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu, kao najbolji u sezoni 2011./12. proglašeni su Zoran Planinić, Ana Lelas, Dario Šarić i trener Stipe Bralić

'Stvarno mi je veliko zadovoljstvo po drugi put primiti ovu nagradu, i to nakon najbolje sezone u karijeri', rekao je Zoran Planinić pred brojnim sportskim i košarkaškim uglednicima.

'Zahvalio bih se suigračima i slavnom litavskom treneru Rimasu Kurtinaitisu što mi je ukazao povjerenje i dao mi veliku slobodu u igri', dodao je osvajač ovogodišnjeg Eurokupa s Himkijem, MVP Final Foura Eurokupa te prvi košarkaš koji ovu nagradu osvaja po drugi put. Prvi ju je put osvojio 2008., nakon sjajne sezone u Tau Ceramici koja mu je osigurala transfer u CSKA.

Za razliku od njega, Stipe Bralić je prvi put laureat u izboru za najboljeg hrvatskog trenera. Prvi je to uopće put da ova nagrada ide treneru iz ženske košarke. Bralić je s našom ženskom izabranom vrstom lani osvojio senzacionalno peto mjesto na Europskom prvenstvu te prije samo nekoliko dana ostvario povijesni plasman na Olimpijadu u Londonu.

On je iz privatnih razloga morao propustiti svečanost dodjele nagrada Košarkaš.hr sezone, pa je u njegovo ime trofej primila njegova igračica Ana Lelas, ujedno pobjednica u izboru za najbolju košarkašicu godine. Na kvalifikacijskom turniru za plasman na OI igranom u Ankari, Lelas je u 30 minuta po utakmici imala 12.3 poena i 3.7 skokova po utakmici te bila stup obrane naše reprezentacije. Osim toga, Ana je imala sjajnu klupsku sezonu, bila je drugi strijelac Montpelliera na putu do osmine finala Eurolige i finala doigravanja prvenstva Francuske.

Zahvaljujući se na velikoj časti uoči povijesnog sudjelovanja ženske vrste na Olimpijskim igrama, Ana je podsjetila na brojne hrvatske košarkašice koje igraju u inozemstvu.

'Ovo je dokaz da se i naš trud i rad prate. Hvala svima koji su glasali za mene, obitelji i prijateljima. Nadam se da ćemo se ovdje vidjeti i nekom drugom prigodom'.

Pobjednik u konkurenciji mladih košarkaša bio je 18-godišnji Dario Šarić, koji je već praktički domaćin na svečanostima Košarkaš.hr sezone. Svoju treću uzastopnu nagradu za najveću nadu hrvatske košarke zaslužio je ulaskom u prvu petorku završnog turnira juniorske Eurolige i vrlo dobrim nastupima za reprezentaciju na U19 Svjetskom prvenstvu, a na prestižnom Nike Hoops Summitu je bio perjanica selekcije Europe u rijetkoj pobjedi nad SAD-om.

'Zahvaljujem na nagradi, izuzetno mi je drago primiti ju treći put zaredom. I dalje ću se truditi da ju opravdam', kratko je rekla velika hrvatska košarkaška nada, jedan od najtalentiranijih mladih košarkaša svijeta.