'veliki žuti' Ima svoj stav

Pitali su Roberta Prosinečkog tko je najbolji sportaš svih vremena, a za njega nije bilo dileme

19.05.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac, Robert Prosinečki, koji se nakon igračke posvetio trenerskoj karijeri, i trenutno sjedi na klupi turskog Kayserispora, odgovorio je na jedno vrlo nezahvalno pitanje - tko je najbolji sportaš svih vremena?

Prosinečki smatra da je Lionel Messi, koji je postigao više od 600 golova za Barcelonu, najveći sportaš svih vremena, veći i od šesterostrukog osvajača NBA lige, bivšeg košarkaša Chicago Bullsa, Michaela Jordana.

'Nogomet i košarka posve su drugačiji, ali po mom mišljenju, Messi je najveći. Igrač je koji godinama stvara razliku u korist Barcelone, osvojio je sve, daje pogotke i asistira. Igra drugačiji nogomet u odnosu na ostale. Neki će reći Maradona, Ronaldo (op.a. Brazilac Ronaldo, a ne Portugalac Cristiano)... Ne znam. Oni jesu bili nevjerojatni, iz drugih su vremena, ali za mene je Messi najbolji", rekao je Prosinečki za DAZN, britanski servis za sportske streamove, a koji je dostupan na engleskom, njemačkom, japanskom, talijanskom, španjolskom i portugalskom jeziku.

Legenda hrvatskog nogometa također naglašava da se Messi i Brazilac Ronaldo od ostalih nogometaša izdvajaju zbog jedne karakteristike.

'Mnogi kažu da je Cristiano Ronaldo svjetski br. 2, ali Brazilac Ronaldo nije igrao sjajno samo u Barceloni, već i u Interu. Messi i on samostalno su pobjeđivali suparnike, za razliku od Cristiana', objasnio je Prosinečki.