uzvrat u srijedu

Pitali su Guardiolu je li zvao svog bivšeg igrača za savjet kako pobijediti Real, ali i odgovorio Modriću: Mi mislimo isto za sebe!

03.05.2022 u 16:49

Bionic
Reading

Prošlog utorka na Etihadu je odigrano 'prvo poluvrijeme' polufinalnog okršaja Manchester Cityja i madridskog Reala. Guardiolina je momčad slavila 4:3, što znači da uoči sutrašnjeg uzvrata (21 sat) na Santiago Bernabeuu ima minimalnu prednost

Manchester City u Madrid dolazi s golom prednosti, ali i u nešto 'ozbiljnijem' raspoloženju, jer u Premier ligi traje izuzetno uzbudljiva utrka za naslov prvaka između Građana i Redsa, odnosno igrača Liverpoola.

Za razliku od njih, Realovci su u slavljeničkom su raspoloženju, jer pobjedom 4:0 protiv Espanyola potvrdili su osvajanje 35. naslova španjolskog prvaka, a na madridskim ulicama pojavili su se i Modrić, Benzema, Kroos i ostatak Ancelottijeve momčadi.

Po dolasku u glavni grad Španjolske Pep Guardiola izašao je pred novinare.

'Ovakve utakmice nikada nisu posve ujednačene. Postoje trenuci kada si bolji na terenu, ali postoje i oni kada si slabiji. Nogomet je nepredvidljiv, a ovakvi dvoboji pogotovo. Nikakvo čudo nije da budeš bolji, ali izgubiš, ali je moguć i obrnuti scenarij. Svašta na kraju može odlučivati u ovakvim utakmicama. Svakakvi detalji. Kakvo je raspoloženje, kakva je određena reakcija u datom trenutku. Na koji će se način dečki probuditi ujutro. Ne postoji garancija za ništa', napomenuo je trener Manchester Cityja.

Trenera Građana veseli činjenica da će napokon imati 'pravog' desnog beka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Kyle Walker bi trebao biti starter, nakon što je prvu utakmicu propustio, pa je stoper John Stones igrao na neprirodnoj poziciji. Da stvar bude gora, Stones se ozlijedio već u 36. minuti utakmice, pa je veznjak Fernandinho morao stati na mjesto desnog beka.

'Kyle Walker je trenirao, a na dan utakmice ću odlučiti hoće li igrati. Drago mi je da se vratio. Joao Cancelo je također spreman. Sastav ću objaviti tek uoči utakmice. Ne rotiramo se, samo odlučujemo tko je bolji za određenu utakmicu, odnosno tko može pružiti najviše'.

Još uvijek Manchester City nije u svojoj povijesti postao najbolja europska momčad, ali je od dolaska Guardiole na mjesto trenera svake godine vrlo blizu tom cilju.

'Mi smo uistinu zadovoljni što smo u prvom susretu slavili i što uzvrat čekamo s golom prednosti. Jasno nam je da moramo odigrati dvije dobre utakmice ako želimo izbaciti Real. Nije dovoljno samo pobijediti u prvoj utakmici', izjavio je Guardiola i potom pohvalio trenera Carla Ancelottija na suprotnoj strani.

'Divim se Ancelottiju, on u svakoj utakmici zna što treba napraviti. Trenirao je najveće klubove, a osim toga je iznimna osoba. Mene posebno oduševljava način kako kontrolira emocije i njegove momčadi su odlična slika njega samoga'.

Pitali su i bivšeg Barceloninog trenera je li tražio kakav savjet od svog bivšeg igrača, a sadašnjeg trenera Barce Xavija Hernandeza, koji je nedavno s katalonskim klubom deklasirao Real u El Clasicu, no Guardiola tvrdi da ga nije kontaktirao i da će sam donijeti odluke i povući poteze za koje vjeruje da će biti dovoljni da se izbaci Real.

A za kraj je prokomentirao i Modrićevu izjavu, kako Real mora odigrati kompletnu utakmicu misli li izbaciti City.

'Naravno da oni tako misle. Mi mislimo isto za sebe'.

  • +38
Manchester City - Real Madrid, Liga prvaka, 26.4.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL