OSTVARENJE SNA

Pistorius ipak nastupa na Olimpijskim igrama

04.07.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Pistorius će tako ipak postati prvi atletičar s amputiranim nogama koji će nastupiti na Olimpijskim igrama. Samo pet dana nakon što je na Afričkom prvenstvu bio 22 stotinke sporiji od tražene olimpijske norme na 400 metara, Pistorius je primio lijepe vijesti od čelnika matičnog saveza

U srijedu su iz Južnoafričkog atletskog saveza objavili da je Oscar Pistorius, kojem su obje potkoljenice amputirane pa trči uz pomoć karbonskih proteza, uvršten u olimpijsku štafetu 4x400 metara.

Pistorius će tako ipak postati prvi atletičar s amputiranim nogama koji će nastupiti na Olimpijskim igrama. Samo pet dana nakon što je na Afričkom prvenstvu bio 22 stotinke sporiji od tražene olimpijske norme na 400 metara, 45.30 sekundi, Pistorius je primio lijepe vijesti od čelnika matičnog saveza.

On je bio i član južnoafričke štafete koja je osvojila srebrnu medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Daeguu, no bio je ljut na čelnike saveza koji ga nisu prijavili za finalnu utrku.

Također, Pistorius će nastupiti i na Paraolimpijskim igrama u Londonu u utrkama na 100, 200 i 400 metara, te u štafeti 4 puta 100 metara.