što je zaokružio

Pique ponosan na referendum za Kataloniju ali i na poziv u španjolsku reprezentaciju?!

01.10.2017 u 13:49

Bionic
Reading

U Kataloniji se odvija referendum o nezavisnosti unatoč zabrani španjolskog Ustavnog suda. Napetost raste iz sata u sat, a policija je upotrijevila čak i gumene metke u namjeri da zaustavi izlazak građana na glasovanje

Nakon što je jutros regionalna policija Katalonije odbila ispuniti sudski nalog i zatvoriti škole u kojima se održava glasovanje slijedila je operacija španjolske nacionalne policije i civilne garde. Kako bi prokrčili put prema biralištima upotrijebili su gumene metke i pendreke.

  • +9
Barcelona - Manchester City Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Gustau Nacarino

>> Barcelona vrije: Interventna policija preplavila grad, krvavi prizori s ulica, čuju se pucnjevi

Naravno, to nije spriječilo Katalonce da se pojave na biralištima, a jedan od onih koji su često puta bili politički vrlo jasni i konkretni po ovom pitanju - svakako je Gerard Pique, nogometaš Barcelone ali i reprezentativac Španjolske.

  • +24
Policija onemogućava referendum za nezavisnost Katalonije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Susana Vera

Zanimljivo, svoj izlazak na biralište, a na kojem su ponuđeni odgovori bili Da ili Ne za nezavisnost Katalonije, Pique je popratio riječima.

'Glasao sam. Zajedno smo nezaustavljivi u obrani demokracije'.

Međutim, iako je bez problema priznao svoj izlazak na glasačko mjesto, pitanje je što je Pique zaokružio. Jer da stvar bude posve zbunjujuća, ovaj se slavni nogometaš ponosi igranjem u dresu španjoslke reprezentacije, pred kojom su posljednja dva kvalifikacijska ogleda za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine. U petak Španjolska dočekuje Albaniju a sljedećeg ponedjeljka (9. listopada) gostuje kod Izraela, a 'Furija' u te dvije utakmice treba osvojiti tri boda kako bi osigurala plasman na SP.

'Uvijek samo govorio da za reprezentaciju igram s ponosom i velikim motivom. Činjenica da me izbornik opet pozvao govori da dobro radim svoj posao', rekao je Pique.