SMJENA I ŠTEDNJA

Pino Giergia dobio otkaz u Zadru

09.04.2009 u 13:01

Bionic
Reading

Jednoglasnom odlukom upravnog odbora aktualnog košarkaškog prvaka Hrvatske s mjesta generalnog direktora smijenjen je dugogodišnji igrač i čelnik Zadra Giuseppe 'Pino' Giergia

Giegia je u posljednjem razdoblju svoje vladavine naišao na javni otpor najžešćih Zadrovih navijača, pripadnika Tornada. Pritisak je rastao i upravni odbor među svoje posljednje odluke uvrstio je i smjenu Giergije, koji će do održavanja skupštine kluba biti na poziciji savjetnika.

'Vjerojatno sam smijenjen zato što sam bio uspješan. Jer sam sa suradnicima omogućio osvajanje dvaju prvenstava, triju kupova i završnice ostalih natjecanja, među ostalima i posljednju u Torinu. Što se moje nove dužnosti tiče, ne znam što bih ja i kome trebao savjetovati', rekao je za SN Giergia.

Kao njegovi mogući nasljednici, spominju se bivši centri Emilio Kovačić i Stojko Vranković.

U ostalim točkama dnevnog reda tražila su se rješenja protiv popularne recesije. Zaključak je da će Zadar raspisati natječaj za revizorsku tvrtku koja će im pomoći u racionalizaciji troškova. Ono što su uspjeli i sami zaključitijest to da će radnoj zajednici smanjiti plaće u rasponu od 30 do 50 posto te da klubu nedostaje 10 milijuna kuna kako bi mogao zatvoriti financijsku konstrukciju.